Ukrainare anmäld till Kolsva

En spännande, och lite märklig, efteranmälan har inkommit till Kolsvarundan. Ukrainaren Oleksiy Tamrazov ämnar starta i en Ford Fiesta S2000.

Redan 2007 var den numera 43-årige Tamrazov över till Storbritannien och körde Wales Rally GB. Då fick bryta tidigt dag två med den Subaru Impreza han körde.
Sedan han han gjort ytterligare ett antal starter i VM, med en 14:e plats från 2013 i grekiska Akropolis som det bästa. Då i en Fiesta RS WRC. Den körde han också i Rally Sweden samma år, slutade 31:a.
– Tamrazov, eller rättare sagt hans italienska co-driver, hörde av sig via klubbens Facebook-sida och ville veta mera, säger Krister Morén, administratör för sidan.

Efter att Krister förmedlat lite mer information om Kolsvarundan kom anmälan från Tamrazov och italienaren Nicola Arena.
– Jag förklarade att det inte är någon megalång tävling, utan en del i vårt SM och de verkade väldigt åksugna, fortsätter Krister.
Ukrainaren är, eller har varit, ägare till konglomeratet Media Group och är också engagerad i olje/gas-industrin. Och med ett stort intresse i rally.
För ett par år sedan fanns planer i AT Rallyteam på en MG WRC. Tamrazov var en av personerna bakom teamet, och P-G Andersson tävlade lite för dem med en Fiesta.
– Jag har inte pratat med honom på några år, och den bilen höll inte alls, säger P-G.
– Jag hörde tidigare idag att Tamrazov vill köra Kolsvarundan, men inte av honom, fortsätter P-G.
Det är inte vårt svenska ess som påverkat ukrainaren.
– Fast lite fränt är det absolut att han kommer! Vi önskar att fler utländska förare ville vara med och köra. Det får de så gärna, avslutar Krister Morén i Kolsva MS.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *