Victor – långväga gäst i ÖWR

En av de mer långväga gästerna i Östersund Winter Rally är 23-årige Victor Karlsson. I Gävle var han femma och en ny placering topp fem hägrar i JSM Otrimmat.

Från Järnforsen, fyra mil söder om Vimmerby, har han i runda slängar 90 mil till Östersund. Ändå är det hans andra start i ÖWR.
– Snö är väl inte min grej, jag är ju uppfödd på grus, så förra året gick det ganska sakta. Vi ska försöka med ett något bättre resultat den här gången. Pusha hårdare, men ändå känna oss trygga, säger Victor.

Som så många andra började han åka på rally ihop med sin pappa. Sedan blev det ungdomsrally i en Opel Ascona Grupp E, som han dock skrotade i femte tävlingen. Efter det blev det en 240-VOC och seger i Bilsport Rallycup 2009 och 2010.
Sedan kom 2011. Då hade han bytt till en 940-VOC och på 18 tävlingar blev det fjorton segrar och fyra andraplatser.
– Bättre säsong kan man inte ha, konstaterar Victor som vann Bilsportcupen igen, liksom Smålands DM.

Han har fortsatt klättra och kunde klassa upp sig till A-förare 2014. En stygg krasch i Killingen bromsade upp, men bara tillfälligt. Victor var snart på banan igen, för att sälja den nybyggda Volvon på hösten. Istället hämtade han en Ford Fiesta R2 hos finska löftet Teemu Suninen, och i år satsar han på JSM.
– 2015 blev ett läroår. Jag trodde inte det skulle vara så svårt, men det var en stor omställning att gå från Volvon till R2:an, säger Victor.
Men nu tycker han sig känna bilen och tiderna börjar komma. Han klassvann bland annat Rally Småland i höstas.
– Tanken är att köra hela JSM. Det är i planen, säger Victor.
I Östersund sköter hans gamla kartis Jonas Sandberg noterna, sedan blir det Stefan Ahl igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *