Victor ser fram emot ”riktig” debut

Startnummer 1 i årets South Swedish Rally har Victor Hansen och Ida Lidebjer Granberg. På ett sätt är det deras JSM-debut, för i vintras ville inte bilen.

Så här skriver Victor i sitt nyhetsbrev inför SSR: ”På fredag kl 17.00 startar den 43:e upplagan av South Swedish Rally. Detta är årets 3:e SM-deltävling. Sedan starten 1976 har tävlingen vunnits av storheter som Björn Waldegård, Stig Blomqvist, Mats Jonsson, Thomas ”Gullabo” Jansson, Tomas Rådström, Björn ”Nalle” Johansson, Mads Østberg och Henning Solberg för att nämna några. Klart framgångsrikast är Mats Jonsson med smått ofattbara 11 segrar.
Startplatsen har varierat och varit förlagd i bland annat Malmö, Kristianstad, Ljungby, Tingsryd och senast Karlskrona. För rallyfantaster i södra Sverige är detta förmodligen årets höjdpunkt.

Årets tävling har Älmhult som huvudort. En sträcka körs två gånger på fredagskvällen på det publikvänliga området med namnet Millebygden. Hit beräknas det från arrangörens sida komma cirka 5000 åskådare. På lördagen körs fem sträckor, två gånger vardera.

För Victor och Ida blir detta JSM‐debut då bilen inte gick i vintras så tävlandet uteblev. Detta blir en tuff start då förberedelserna inte varit optimala med tanke på problemen med bilen. Endast en grustävling har det blivit så ovanan vid Peugeoten och även med noter är fortfarande stor.
– För mig är det en fantastisk känsla att stå på startlinjen och jag ska försöka njuta av varje ögonblick. Det viktigaste blir att försöka komma i mål och ta med sig så mycket erfarenhet som möjligt.
– Idas erfarenhet känns som en stor trygghet inför tävlingen, säger Victor.
Victor och Ida går ut med startnummer 1 i tävlingen. De tävlar i klassen JSM Otrimmat 2WD (R2).

Källa: Victor Hansen Motorsport
Foto: Henrik Åkesson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *