Victor utmanar med joker i JSM Otrimmat

Vinter må vara Jari Liitens favoritunderlag, men han får gälla som favorit i alla fall när JSM Otrimmat fortsätter med South Swedish Rally. Victor Karlsson är den ende som valt jokern.

Att det inte ska bli någon enkel match tänker killar som Eddie Lundqvist, Hampus Jakobsson, Victor Karlsson och Petter Palmqvist se till. Det är de som är närmast bakom Jari i tabellen.
– Det blir tufft att rå på Jari, men jag hoppas kunna vara tuff jag också, säger Eddie.
Han kände lite på stenarna i SSR förra året, och gjorde samma lärdom under Silverkongen.
– Nu ska jag låta bli det, fortsätter han.
För Hampus har säsongen så här långt innehållit två tredjeplatser, trots ny bil (Peugeot 208) och första JSM-säsongen.
– Det är jag riktigt nöjd med och hoppas förstås på en ny pallplats i SSR, säger han.
Som så många andra var han ner och körde Silverkongen för att prova på vägkaraktären, och blev tvåa i klassen.
– Det gick bättre och bättre, så det är bara att fortsätta nöta.

Den ende i klassen som valt jokertävling är Victor Karlsson.
– Trevligt! Det är väl för mig ganska givet att ta SSR, för det är den tävling jag känner mig mest hemma i. Jag har följt den länge och trivs på vägarna där nere, säger Victor.
Krokigt och stenigt á la Småland, det är hans grej. Bortsett från punkteringen på SS2 i Silverkongen klämde han i med tredje bästa tid totalt på sista sträckan.
– Vi har hunnit få en hel del mil redan på grus, och det känns väldigt bra. Så vi har satt höga mål inför SSR, fortsätter Victor.

De allra flesta trodde att JSM var över för Albin Nordh i Östersund när motorn gav upp. Men de problemen är glömda nu, Twingon spinner som en katt och här ska åkas!
– Vi (nye kartläsaren Mattias Erixon och Albin) hittade känslan i bilen i Silverkongen, och hoppas kunna hänga med toppen nu i SSR. Framför allt ska det bli kul att få åka en hel SM-deltävling, säger Albin.
Han har räknat ut att om han är med och slåss om en pallplats i varje tävling som kommer kan det räcka långt. Och långt vill han.
Övriga till start är tävlingsflitige Victor Hansen, frisk satsande Victor Liljesson och Kristianstads Hampus Larsson i en Honda Civic Type R.

Bildtext: Vimmerbys Victor Karlsson är den ende bland juniorerna i Otrimmat som valt South Swedish Rally till sin jokertävling. Foto: Joakim Strand

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *