Viktig tävling för Lönnström

I helgen körs den femte deltävlingen i Rally-SM, Snapphanerallyt runt Hässleholm. För Pontus Lönnström är det en viktig tävling då han leder JSM Trimmat.

”Rallyt består av åtta specialsträckor totalt 10 mil, varav 1,5 mil på asfalt, betong och en del gatsten! Pontus Lönnström, Nora MK med Co-driver Richard Svensson, Storfors MK har tävlat på snö, is och grus tidigare under säsongen med framgång, men nu gäller det även asfalt och betong samt i viss utsträckning gatsten. Garnisonen på 1,5 mil väntar.

Pontus och Richard kommer att finnas på startrampen på fredag med sin Volvo 940 och har hittills tre segrar och en femte plats i klassen inför helgens tävling.
– Richard och jag tycker det ska bli kul att komma ned till Hässleholm för Snapphanerallyt. Vi har haft ett långt uppehåll, så det ska bli skönt att komma igång igen. Fokus blir på att ha kul i bilen och njuta av frän körning på olika underlag, säger Pontus Lönnström.

På fredagen körs två specialsträckor på garnisonen och då gäller det fast underlag som asfalt och betong men även en del gatsten som Pontus ska behärska sin Volvo 940, med en motor på närmare 300 hästkrafter.”

Källa: Pressrelease

Bild: Pontus Lönnström med kartläsaren Richard Svensson ska ut på bland annat kullersten på fredagen i Snapphanerallyt. Foto: emotorsport.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *