Vild fight som Tobias leder

Kolsvarundan ser ut att bli en vild fight mellan Tobias Johansson och Mattias Adielsson. De sätter färg på hela tillställningen med sina likvärdiga Mitsubishi.

Mattias var vassast på ettan, Tobias på tvåan och Mattias på trean. men Tobbes rusch på den lite längre tvåan räckte till en totalledning med 0,2 sekund. En upprepning av dramatiken i Östersund ligger i luften…
– En kamp hela tiden! En bromsning fel och Tobias är före direkt, och ingen ger sig. Det här är rally på riktigt, konstaterar Mattias.
Tobbe myser naturligtvis, även om hans plan var att vinna samtliga sträckor. Men det gör han ju inte.
– Det är sjukt skoj i alla fall! Så här ska det vara, vi åker hårt och slåss om tiondelar, säger Tobias.
– Och det är roligare att leda med 0,2 än med femton sekunder, fortsätter Tobias.

Närmast bakom sig har de Jacob Jansson, och ett koppel R5:or. Jörgen Jonasson är värst i det gänget, fyra totalt.
– Vi åker alldeles för sällan, så är det. Men vi är nöjda med att vara bästa R5:a, säger Jörgen.
Jacob Jansson har med sin tredjeplats totalt en betryggande ledning på dryga halvminuten i Otrimmat 4WD före Emil Carlsson. Micael Jakobsson trea.

Redan på rampen var Robin Sandberg rejält inställd på att ta täten i Trimmat 2WD. Vilket han gjorde, men först efter att andra sträckan var körd. På första hade han både Martin Lundquist och Pelle Wilén före sig.
Också här är det oerhört jämnt, med fyra förare inom åtta sekunder: Robin, Martin, Pelle och Kristian Johansson i nämnd ordning.
Räkna med en hård morgondag!

I Otrimmat 2WD tog Johnny Andersson täten redan på SS1, med Anders Åberg i rygg. Efter tre körda sträckor kunde Johnny åka ”hem” ( och dricka kaffe i servicetältet där alla som vill får en kopp) med 8,8 sekunders ledning.
– Det känns lugnt och skönt, och till kaffet har det varit kö hela dagen så allt är verkligen bra, säger Johnny.
Trea i klassen Mikael Jirvelius, som därmed avslutar fredagen på samma placering som han hade vid slutmålet i Gävle.

JSM är ju också ett getingbo. Elias Lundberg var ”bara” fyra efter första sträckan i otrimmat. Visserligen ”bara” 2,3 efter Sebastian Johansson, men mellan dessa två fanns plats för både Daniel Röjsel och Petter Palmqvist, som öppnade riktigt bra.
Två sträckor senare hade Elias avancerat upp i ledning, men ”bara” 1,9 före Sebastian.
– Det gick bättre på tvåan, som var en rolig sträcka. Och på trean hittade vi ett ännu bättre flyt, så det är skönt att få avslutade dagen med en bra känsla, säger Elias.
Trea Daniel, ytterligare en och en halv sekund efter och ny fyra Viktor Karlsson, som passerade Petter på SS3.
– Vi är jättenöjda med dagen ändå, så vi försöker i samma stil i morgon, säger Petter.

I JSM Trimmat var Emil Karlsson värst över klassiska Orsta, som den här gången körde åt andra hållet, det vill säga med start i Överberg och mål i Orsta. Andreas Persson tvåa och Pontus Lönnström trea. Efter 8,2 km långa ”Lopptjärn” hade Andreas tagit över, följd av Pontus Jakobsson, Emil och Lönnström. Inför nattvilan har Andreas 6,6 sekunder i marginal till Emil, som får se upp, för endast fyra tiondelar bakom finns Jakobsson. Fyra Lönnström, totalt 8,8 efter Andreas.
– Det har gått som på räls och allt fungerar bra. Skitroligt, summerar en nöjd Andreas

Som väntat blev det en hård inledning på Kolsvarundan. Hemmahoppet Tobias Ytterbring fördärvade sin vackra Escort redan i målsvängen på SS1. På samma ställe slutade Kolsvarundan för Jari Liiten och Eddie Hörbing.

Bildtext:
Kolsvarundan ser redan efter tre sträckor ut att bli en upprepning av Östersund. Tobias Johansson (bilden) leder efter första etappen med 0,2 sekunder före Mattias Adielsson. Foto: Urban Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *