VM-tempo när SM fortsätter i Östersund 

Drygt 11 utslagsgivande mil ska köras när Östersund Winter Rally i helgen står värd för den andra deltävlingen i Rally-SM. Segertippad är VM-meriterade P-G Andersson.

Årjängs stjärnförare kom, sågs och segrade i premiären. Marginalen blev två minuter.
– Mitt eget VM-tempo som jag en gång har haft uppnådde jag aldrig i Gävle, men det var fränt att köra! Först på sista sträckan innan publikprovet gick det ganska fort, säger P-G.
–  När jag säger så menar jag att det var vissa kurvor på en hel sträcka som jag inte var riktigt nöjd med. Det går inte att köra våldsamt mycket fortare.
Östersund Winter Rally avslutas med en riktig klassiker, Husås-Andviken. Snabb, rytmisk väg med många krön.
– Den gillar jag! Fantastiskt fin väg, säger P-G.
Bäva månde konkurrenterna. Men Trollhättans Jerker Axelsson och Ilsbos Niklas Hägg, som överraskade i Gävle med att bli trea med ny bil i ny klass, tänker sätta hårt emot så mycket de kan.

Totalt är det 65 startande som ska köra elva mil specialsträcka. Arrangören har lagt mycket tid på ett publikprov på Skidstadion, där förarna bland annat ska köra som i en åtta. En ny utmaning för juniorerna, där Eskilstunas Pelle Wilén krossade motståndet i Gävle bland de trimmade. Intressant inhopp gör tidigare mästaren Mattias Adielsson från Göteborg. Han kör sin privata, otrimmade Peugeot 208 R2 som ordentlig uppvärmning innan han påbörjar sin karriär som fabriksförare hos Vauxhall Motorsport Junior Rally Team. Där ska han köra det brittiska mästerskapet med start i Wales helgen efter Östersund Winter Rally.
I klassen seniorer trimmat tvåhjulsdrivet gäller regerande mästaren Tobias Söderqvist som favorit efter seger också i Gävle. Samma för Mattias Ledin, Kopparberg, i seniorer otrimmat tvåhjulsdrivet. Helt öppet är det däremot i otrimmat fyrhjulsdrivet där Kalmars Joachim Carlström segrade i premiären. Men nu anslutet Eskilstunas Algot Öberg och Uddevallas Joakim Rydholm vill ha revansch efter en förarglig avåkning senast.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *