Webbsänd publiksträcka

Se delar av Östersund Winter Rally på webben! Det är Mittmedia som följer fredagens kamp på skidskyttestadion live.

ÖWR inleds med en sträcka på vägar som en gång tillhörde Jämtlands fältjägarregemente, och därför ännu kallas I 5-skogen. Men den sträckan ingår inte i Jämtrallyt, där de historiska bilarna huserar. Därför kommer dessa först till skidskyttestadion, före SM-fältet.
Publiksträckan webbsänds.
– Jag har fått ok på att länka till SBF:s webb också, säger Stefan Magnusson, ordförande i organisationskommittén.

Mittmedia ansvarar för kamerafolket och de kommer att använda speakerljudet. Den som sköter det snacket blir Gunnar Fridlund, välkänd inte minst från rallycrossen i Höljes.
Hur mycket rally kan du?
– Jag vill hela tiden veta mer, så lite för dåligt i dagsläget. Men jag ska läsa på och suga åt mig som en svamp, säger Gunnar.

Hjälp får han av Mats Helgesson, förarkontakt i Östersund.
– Jag har inte all historik, så att ha en bisittare som expert blir kanon och jättetrevligt, säger Gunnar.
Men till ÖWR är han varm i kläderna, för Gunnar sköter mikrofonen även i Gävle. Sedan drar han till Torsby och Hagfors för att vara speaker på Rally Sweden. Därefter väntar alltså Östersund Winter Rally och publiksträckan på skidstadion, dit minst 2000 åskådare väntas. Och varifrån Mittmedia sänder live via webben.

Förhoppningen är även att få ett inslag i SVT.
– Vi kommer att kunna klippa ut 1,5 minuter från webbsändningen och skicka den till sportnytt på SVT. Tanken är att de ska sända från ÖWR tillsammans med tävlingsresultatet i sportnytt på lördag kväll, säger Stefan Magnusson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *