Wikström kandidat till segern

68 förare till South Swedish Rally den 26-27 maj. Michael Wikström är en het kandidat till totalsegern, i kamp med norrmannen Frank Arne Larsen.

Michael Wikström har långt från hemmet i Sävast utanför Boden till tävlingscentrum i Karlskrona.
– Det är så fantastiskt kul att vi leder SM att det överväger den långa resan, säger Micke och fortsätter:
– Tävlingen är legendarisk och att få skriva in sig i historieböckerna som segrare vore stort. Men viktigast är att plocka hem så mycket poäng som möjligt.
Samma uppfattning har Jacob Jansson, MK Kopparberg. Efter totalsegern i premiären kammade han noll i Östersund.
– Farten finns där, men det får inte bli några fler misstag, konstaterar Jacob som vann Rally Gotland.

En tuff nöt blir norrmannen Frank Tore Larsen. Om han kommer. Han avslutade nyligen Rally Sørland med att slå sönder sin Fiesta R5 i ett spektakulärt hopp, och står med trasig framvagn.
– Vi vet inte om vi hinner få hem delarna i tid. Jag vill gärna åka i Karlskrona, men är realistisk och tror fifty-fifty på att vi grejar det, säger Larsen.
En annan som gärna vill vinna är Niklas Hägg.
–  Jag tänker försöka så mycket jag kan, och i kurvorna går den här bilen (en Fabia S2000) fort, säger Niklas.
Blir det däremot snabbt är den inte tillräckligt stark. Kanske att däckbytet kan göra något?
– Vi har inte hunnit prova något, men ska nöta lite här hemma i helgen! Hinner vi så däcktestar vi i Växjö nästa onsdag, fortsätter Niklas.

Andra som är på G är Thomas Thunström, Lars Stugemo och Johan Rudengren, som samtliga visat stigande form och har bra material. Stugemo är dessutom den som tävlar så flitigt han bara kan.
– Jag har insett att jag måste åka mycket om det ska bli något, och så är det ju roligt i grunden, säger Lars.
Efter tre Fiesta R5 kör han nu en Fabia R5, som han hunnit åka cirka 90 mil med sedan i januari. På Rally Gotland totalvann han första sträckan, och ledde efter dag ett.
– Det har aldrig hänt förut så det var spännande! Tyvärr gick andra dagen inte riktigt lika bra. Nu ska vi åka Violenrally, sen blir det fint med långhelg och tid att komma in i rallybubblan i Karlskrona, fortsätter Lars.

Intressant blir också Katrineholms Emil Carlsson, som ledde över Jacob i Rally Bilmetro Karlstad men fick ge sig på sista sträckan. Till Otrimmat återkommer också Joachim Carlström med sin Evo IX.
– South Swedish Rally är höjdpunkten på hela året och jag värmer upp med att köra press här i Kalmar och däcktestet på onsdag. Vi tänker jämföra oss med de trimmade bilarna för det är där vi ska åka sedan med nya bilen (Mirage R5), säger Jocke.
Dark horse är team Jakobsson, där Micael kör sin otrimmade Evo 9:a och TV-kommentatorn Jonas Kruse den trimmade Evo 7:an. I Rally Bilmetro var Kruse sjua totalt.
– Jag räknar med att tvåla till honom den här gången också, skrattar Emil Carlsson som då var fyra. Han är inne på sin andra karriär, efter att tidigare ha varit elitåkare i enduro.
– Sedan vi uppdaterat bilen släppte det rejält i Karlstad, så nu är vi rejält taggade till Karlskrona, säger Emil som var tvåa i Östersund i sin första SM-säsong.

Bildtext:
Michael Wikström bor mestadels bland snö och is, men ser fram emot det han gillar allra mest nämligen att sträcka ut sin Ford Focus WRC på grus. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *