Wilén gör debut i rallycross

Pelle Wilén gör i helgen rallycrossdebut i Östersund för JC Raceteknik.
– Att köra RallyX on Ice ska bli riktigt kul. Just rallycross på snö ser fränt ut, med mycket sladd och mindre racing, säger 25-åringen från Eskilstuna.

Det värmländska teamet JC Raceteknik har många år på nacken i rallycrossklassen Supercar Lites och ska i år även driva två Supercarbilar i både SM och EM, med Thomas Bryntesson och Ola Frøshaug bakom ratten. Under vintersäsongen däremot läggs full fokus på serien RallyX on Ice.
På lördag når vintermästerskapet Östersund, och inför den avgörande deltävlingen har teamet sina två förare i toppen, där Sonder Evjen är tvåa i mästerskapet och Oscar Solberg ligger fyra. Sällskap i Östersund får de av rallyfantomen Pelle Wilén.
– Det ska bli kul att jobba tillsammans med Pelle. Han är en av Sverige bästa rallyförare, så det blir intressant att se vad han kan göra i RallyX on Ice. Jag vet att han inte har så mycket erfarenhet av fyrhjulsdrivna bilar, men vi ska köra test under veckan och försöka få honom så förberedd som möjligt, säger teamchef Joel Christoffersson.

Pelle Wilén har i bagaget två JSM-guld i rally, och även två SM-guld i rallysprint. Till helgen blir han debutant i rallycross.
– Jag hade en lucka i rallykalendern och åksuget är alltid stort, så det här blir mitt sätt att dämpa abstinensen. Att köra RallyX on Ice ska bli riktigt kul. Just rallycross på snö ser fränt ut, med mycket sladd och mindre racing, säger 25-åringen.
Strax innan tävlingen väntar ett test i Lites-bilen.
– Jag har inte suttit i en rallycrossbil tidigare och har dessutom väldigt lite erfarenhet av fyrhjulsdrivna bilar. Däremot har jag tävlat en del i folkrace, så jag är van att ha andra bilar omkring mig. Trots att rally alltid haft störst fokus har jag drömt om att någon gång köra rallycross.

Det är med realistiska mål som Wilén åker till Östersund. Han ser tävlingen som en spännande erfarenhet och någonting att skriva in i CV:t.
– Är det en snabb bana kan min rallyvana vara en fördel. Men det är verkligen inga duvungar jag möter och jag kommer acceptera om andra kör ifrån mig. Eftersom det är min debut tänker jag inte sätta några höga krav. Det är en rolig grej, och ett bra resultat skulle endast vara en bonus.

Hela tävlingen sänds live på SBF Play.

Bildtext: Så här kommer den Supercar Lites-bil att se ut som Pelle Wilén ska köra för team JC Racceteknik när RallyX on Ice avslutas i Östersund. Fotomontage.

Källa: Pressrelease från JC Raceteknik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *