Wilén jagar revansch gånger två

Bäste man må vinna i Trimmat 2WD. Frågan är bara vem av de 25 till start det blir, eller om Martin Lundquist och Pelle Wilén driver upp tempot från första sväng och sedan slåss om det.

Pelle är garanterat revanschsugen efter att ha kört i mål i premiären med platt däck höger fram. Han skiftade hjul och serverade en kanontid i andra åket, där han var sju tiondelar före Martin.
– Det var skönt, och det positiva vi tog med oss från Söderhamn hit till Östersund, säger Pelle.
För i och med att Pelle var bland de sista i första slutade han utanför poängplats. Dessutom fick han mycket att göra i garaget med Corollan. Trasig framvagnsbrygga bland annat.
– Östersund brukar vara en jättefin tävling, men det blir en ny erfarenhet att gå ut som senior när det hunnit bli spår. Men jag hoppas att ingen hänger med i vårt tempo, fortsätter Pelle.

Martin däremot serverade två jämna tider i Söderhamn och tog full pott. Sa dock att Östersund, nej dit skulle han inte med den Golf han köpte inför Nattkröken. Men han är på plats!
– Vi vill ju inte gärna ge bort SM-ledningen. Och så har jag fått hjälp både i garaget och med det ekonomiska, vilket jag är oerhört tacksam för. Så nu kör vi, säger Martin och tillägger:
– Fast jag tror det blir svårt. Jag har inte åkt så här lång tävling med noter sedan 2012 och vi känner oss jagade från början. Slutar vi topp 5 är vi supernöjda.

Jonas Johansson går ut som nummer tre efter sin andraplats i premiären, jagad av Mattias Ledin som hyr Victor Henrikssons Cittra även till ÖWR. Kristian Johansson vill vända noll till stor poängskörd den här gången, och Andreas Sjölander är nu startklar med sin DS3 R3 Max.
Volvoåkande Daniel Wall går ut som sjua. Kanske inte helt lätt nu när isskorpan är hård, men snövallarna i minsta laget. Kanske också väl mjuka för att ge tillräckligt stöd.
En som redan skottat är Johan Green. Han besökte Depå Grande på torsdagen och hamnade i diket. Dessbättre utan större skador på Corollan. Före Johan i spåret går en annan Johan, med efternamnet Carlsson, i trimmat 2WD:s tredje Citroën.

Det är omöjligt att nämna alla. Men visst vore det roligt om Mattias Hägg kunde upprepa åttondeplatsen från Söderhamn, och om hemmapubliken får applådera Oskar Brorsson vid slutmålet. Han startar som nummer 18. Robert Eriksson tillhör skaran som varit med länge, precis som Johan Holmberg, Jan Johansson och Robin Sandberg. För den sistnämnda trion gick det inget vidare i Söderhamn, medan Robert slutade som tionde man.

Östersund Winter Rally startar fredag 24/2 klockan 18.20 från rampen alldeles utanför entrén till Travet. Förarna får direkt ge sig på drygt två mil i mörker ute i I 5 Skogen, dit första junior anländer 18.38.
Etapp ett avslutas med publikprovet på Travet. Först då vet vi vem som leder Trimmat 2WD efter första dagens körning i Östersund Winter Rally.

Bildtext:
Förra året fick Pelle Wilén skotta snö i Östersund. De andra sträckorna låg han i topp och nu är målet att hålla sig på vägen och ta full pott i Trimmat 2WD. Absolut ingen punktering som i Söderhamn. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *