Wilén mästare i JSM Trimmat

Pelle Wilén avslutade ESR på bästa sätt, JSM-guld och tre poäng på powerstage. Silver till Emil Karlsson. I Otrimmat segrade Jacob Jansson, men där kvarstår kampen om guldet med Erik Telehagen.

– Vilken fin powerstage! Och en så rolig klass, säger Pelle spontant till Rallyradion.
Nästa år är han senior och dit går han med fyra guld, två i JSM och två i Sprint.
Emil har å sin sida ett år kvar som junior, och tre silver i bagaget.
– Det var gott att drämma till Pelle på näst sista, säger Emil.
Två poäng från powerstage tog Andreas Persson, som kunde starta om efter att ha kört sönder en drivaxel.
– Det är så himla kul när det fungerar. Det var värdefullt med lite extra mil och extra poäng, säger Andreas.
Sista extrapoängen till Emil Karlsson.
Av de sex som tog sig i mål är Pelle klar mästare och i ESR nio sekunder före Emil. Tredjeplatsen i rallyt tog debuterande Pontus Jakobsson i sin Golf 3.
– Det är alldeles lysande, konstaterar Pontus kort.
Fyra Tommy Johansson, som körde punktering tidigt på långsträckan efter en strålande inledning, och femma Rasmus Lundh. Sjätte och sista plats tog Andreas Persson, vilket ger honom viktiga poäng inför slutstriden om bronset i klassen.

Jacob Jansson grejade en ny seger i JSM Otrimmat medan Erik Telehagen slutade tvåa och tog de tre extra poängen. Därmed fortsätter fighten om guldet.
– Det kommer att fortsätta över mållinjen också i Uppsala, konstaterar Jacob.
När de sista tiderna summerats stannar Erik på 41 sekunder efter Jacob. Då hade Peugeotåkaren en mardrömsstart, bland annat med att bilen inte laddade och han tvingades åka utan extraljus under fredagskvällen. Lördagen gick i ett helt annat tempo, och på sista var han 3,4 före Daniel Röjsel. Ett poäng till Jacob.
I den här klassen var det åtta ekipage som nådde slutmålet. Fyra efter Jacob, Erik och Daniel blev Viktor Karlsson. Dennis Rådström lyckades ta sig i mål, trots att han slog i en sten redan på fyran och fick köra med krokig bakaxel till miniservicen i Finspång. Där kunde de rikta det värsta, och byta ordentligt först under lunchuppehåll.
– Vi har fått värdefulla mil och det är viktigt för oss, säger co-driver Filip Wernefur.
Mil och ökad erfarenhet fick också Anton Eriksson, Viktor Liljesson och Eddie Lundqvist, som även han startade om. Detta efter att ha slagit sönder bromsarna vänster bak.
– Vi hade inte ens handbroms och var nära att missa målsvängen. Då var det bättre att reparera istället för att försöka klara sträcka fem, säger Eddie.

Bildtext: Guldet i JSM Trimmat går 2016 till Pelle Wilén och Martin Holmdahl. Foto: Jack Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *