Ymnigt snöfall över sträckorna

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för snöfall över Gävle. Så nu snöar det ordentligt över området för blivande Rally Bilmetro! Vitt är det också i Östersund.

Kanske det är så att nästan hela landet har snö vid det här laget. I så fall är varken Gävle eller Östersund några undantag. Båda orterna har uppåt 3 dm snö. Och lika mycket till är att vänta. SMHI har till och med utfärdat en klass 1-varning för Gävle och norrut efter kusten.
– Just nu har vi bara en minusgrad och det är bra om det löser upp snön lite så vi får is också, säger tävlingsledare Kalle Andersson.

På bilden är Stig Söderqvist, tidigare vaktmästare och ansvarig för isen på gamla bandyplan Järnvallen i Sandviken, i färd med att ploga på Gävletravet. Han är numera pensionerad och jobbar istället heltid med banprepareringen. När han inte hjälper sönerna Tobias och Joakim med rallybilen förstås.
Även i Östersund är det vitt ute i markerna.
– Det snöar som tusan! Vi har ett bra underlag ute på sträckorna sedan tidigare, så det kommer att bli kanonvägar, säger Mikael Magnusson, lokal presschef på Östersund Winter Rally.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *