Bästa tajmingen av Åhlin

Fredrik Åhlin och Joakim Sjöberg vann årets upplaga av anrika South Swedish Rally och leder nu Rally-SM totalt. 
– Vi är glada att tajma vinsten här då vi hade filmteamet från Skoda som följde oss innan och under hela rallyt, berättar Fredrik.

Det blev hela 10 sträckvinster av 11 möjliga och den sträcka man förlorade gjorde man med endast 0,9 sekunder till rallyts tvåa, Martin Berglund.
– Vi leder Rally-SM totalt och är nöjda med hela rallyt, grymt fräna sträckor, bra organiserat både för oss tävlande såsom serviceplatsen centralt i Älmhult. Det som stack ut var definitivt publikmängden, känns som det var länge sedan ett Rally-SM kantades av så många åskådare, säger Fredrik.

En helg präglad av tider, inte bara av tiderna på sträckorna utan även filmteamets tidsschema för att få så många filmsekvenser och intervjuer som möjligt under hela rallyt.
– Vi körde vårt rally och kände ingen stress eller press, dom är ju proffs och allt bara rullade på. Joakim gjorde ett grymt arbete i högerstolen, det är bara vår fjärde tävling tillsammans och vi känner att varje meter ger oss båda en större stabilitet i vårt samarbete, berättar Fredrik.

Dokumentären om Fredrik kommer att släppas den 28 juni men redan den 22 juni kommer Skoda Motorsport att skicka ut ”teasers” för filmen, som totalt beräknas bli runt 5 minuter lång.
– Det kommer inte bli någon ordinär rallysladdfilm, så jag är verkligen spänd på slutresultatet efter att ha fått se några kanonsköna kameravinklar från helgen, säger Fredrik.

Närmast väntar Rally-EM och ERC-deltävlingen i Italien den 20–22 juli, Rally Di Roma Capitale.
– Vi hänger i och hoppas självklart på att kunna köra in värdefulla poäng i vår klass U28 där vi efter vår andra plats på Azorerna just nu ligger på en femte plats totalt trots att vi hoppade över andra deltävlingen, summerar Fredrik.

Foto: mhrrallybilder.se
Källa: Pressrelease Åhlin-Kottulinsky-Motorsport

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *