Gott Nytt SM-År!

Sex deltävlingar och medaljörerna prisade på SM-banketten. Det är dags att önska alla ett Gott Nytt År med en förhoppning om en riktigt lyckad säsong 2019.

En som efter två säsonger i ungdomsrally klev in i JSM var Victor Hansen, den alltid glade skåningen från Hörby. När han nu började ”på riktigt” med noter lotsades han av Ida Lidebjer Granberg i en ny Peugeot 208 R2.
– Några förväntningar vad gällde resultat fanns inte, utan 2018 var en ren lärosäsong, skriver Victor när han summerar säsongen.
Tur var väl det, för premiären som C-förare blev av absolut tuffaste slag.
– Rally Vännäs var en dröm innan start, tänk att få stå på startlinjen tillsammans med många av mina barndoms idoler!
Det blev snöstorm, tvärstopp och sen ankomst till Vännäs. Väl där vägrade bilen gå. De fick lasta och köra söderut igen, 250 mil tur och retur utan att ha kört en enda meter tävling.
Östersund blev också en besvikelse, eftersom elfelet fortfarande lät lura omgivningen.
– Det gjorde ju inte att förväntningar blev direkt högre…

Sommaren blev betydligt bättre och Victor började snabbt trivas i Peugeoten, och samarbetet med Ida fungerade perfekt. Tempot ökade, och hemma i lokala tävlingar blev det en rad klassvinster. I JSM slutade de femma totalt, med höjdpunkten fem poäng på power stage i Rally Askersund. Fjärdeplatsen i JSM Otrimmat i Hässleholm smällde också högt. Det var den enda SM‐tävling de genomförde utan att ha punktering.
Till nästa säsong har Ida valt att satsa på en internationell karriär.
– Ida har gjort ett kanonjobb under 2018 och bidragit med mycket erfarenhet. Jag önskar henne ett stort lycka till i framtiden och är övertygad om att det kommer att gå bra för henne, säger Victor.

Istället blir det nu Victor x 2 i bilen. För ny co-driver till Hansen blir 23-årige Victor Johansson från Ryd. Han har tävlat flitigt som kartläsare de senaste åren. Dessutom kört själv när han inte åkt som kartläsare.
– Det ska bli riktigt kul att tävla tillsammans med Victor (Johansson) under 2019. Han är en person som precis som jag brinner för rallysporten och jag tror vi kommer att få riktigt roligt tillsammans, säger Victor (Hansen).
För Victor Hansen Motorsport gav avslutningen på säsongen totalseger i Mini Smedsvängen. Nu väntar SM‐premiären Mekonomen Bergslagsrallyt, som körs den 25‐26 Januari.

Källa: Victor Hansen Motorsport

Bildtext:
Victor och Ida med punktering under South Swedish Rally. Foto: Håkan Bercic, JC Rallypics

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *