Inbjudan snart ute till ESR

På måndag öppnar anmälan till East Sweden Rally 9-10 september.  Nio sträckor serveras, varav den längsta är tre och en halv mil lång.

Innan det är dags för ESR i Linköping ska både Sprinten i Norrköping köras samt förstås Snapphanerallyt i Hässleholm. Där förresten anmälningstiden går ut den 29 juli.
Det hindrar inte att fönstret för anmälan till årets nästa sista event, det i Linköping, öppnar klockan 18.00 på måndag. Och stänger 28/8 24.00.
Som vanligt är HQ på Saab Arena, men den ceremoniella starten sker på Stora Torget. Därifrån är det en kort transport ner till stadssträckan, som traditionellt är den i parken vid Saab Arena. Det blir möjligt att märka in fyra extra däck då publiksträckan körs första gången som SS1. Däremot inte andra gången, då publiken återigen kan kanta asfaltsgångarna i parken under lördag förmiddag.

Förutom parken är det två skogssträckor på fredagskvällen. Sedan räknas lördagens fyra sträckor på förmiddagen som etapp två, och de avslutande två efter lunch som etapp tre. Med möjlighet för omstart.
– Vi har mycket nytt med i år och SS6 är 3,5 mil lång, så jag rekommenderar fysträning innan årets ESR, säger tävlingsledaren Stefan Thaleman.
Förutom SM-fältet innehåller lördagen också två Östgötaklasser (i mån av plats) och Regularity. Östgötaklasserna kör samtliga sträckor direkt efter SM.

En av hemmaförarna som hoppas kunna prestera är Joakim Längberg. Förra året hittade han en sten redan på SS3, och där var det slutåkt. I årets mästerskap har han bara kört Gävle, och där hittade han minsann också en sten.
Men hemma i Sviestadsträffen blev det totalseger tillsammans med Göran Ljungberg (se bilden) i sin trimmade Mitsubishi Evo VII.
– ESR lär jag åka, det är ju hemmatävling, slår Joakim fast.
Till dess har han hunnit rikta bilen, för han hittade en sten också i Rally Biltema.
Den 10 september klockan 15.00, preliminärt, är det målgång i ESR. Rampen är då flyttad till Saab Arena, där Arenabolaget är en av tävlingens partners. Övriga är Mediehuset Corren, Visit Linköping och Scandic.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *