Jerker Axelsson tar time out

Med stenhårt motstånd i form av forne JVM-mästaren PG Andersson så räckte årets satsning till ett silver i Rally-SM, detta efter två raka säsonger med guld. Men nästa år får Rally-SM klara sig utan Jerker Axelsson, då han tar en timeout.

Inför säsongen hade Jerker Axelsson och kartläsaren Mattias Andersson stora förhoppningar att ta ett tredje raka guld i Rally-SM, men innan SM-premiären dök PG Andersson upp som gubben i lådan med andra planer.
Under SM-premiären i Gävle på snö-underlag så slutade det med en stabil andraplats efter PG och med en vinst på powerstage så såg poängläget ändå lovande ut inför fortsättningen. Men i Östersund bröt han tidigt efter att ha skottat snö.

I maj började äntligen grussäsongen och i South Swedish Rally så gjorde Jerker kanske sitt bästa rally för året, sträckvinster och en tät kamp med PG över nästan hela rallyt. Det gav en andraplats i tävlingen och häng på andraplatsen i mästerskapet efter nollan i tävlingen före.
Rally-SM gick vidare till Snapphanerallyt i Augusti men innan dess hann Jerker med att ta andraplats under SM-veckan i Norrköping.
I Snapphanerallyt var oturen framme och Jerker och Mattias fick bryta tidigt i tävlingen med en mindre brand under bilen. Där säkrade PG guldet så nu var det en öppen kamp om silvret i mästerskapet.

I årets sjätte deltävling i Linköping kom då äntligen årets första seger och därmed säkrades silvermedaljen i mästerskapet.
I finalen i Uppsala fanns inte Jerker och Mattias på startlinjen då medaljen redan var säkrad och det fanns spekulanter på bilen.
– Det har varit riktigt roligt att åka mot PG och vi visste att det inte skulle bli ett tredje raka guld så länge bilen inte ställer till det för honom.  Vi har varit med skapligt på några sträckor under året och det är riktigt motiverande att se hans sträcktider då han fortfarande har ett VM tempo i kroppen, berättar Jerker.
– Nu tar vi en time out. Bilen är till salu, men finns den kvar om ett par år eller om vi har någon annan kul bil så kommer vi tillbaka och då är det SM-Guld som vi åker för, avslutar Jerker.

Medaljhyllan hos Jerker
2 st SM-Guld Rally -14/15, 2 st SM-Silver Rally -07/16, SM-Guld Sprint asfalt -15, SM-Brons Sprint vinter-15, SM-Guld Roadracing -96, SM-Silver Roadracing -96, 2st Scandinavien Open Guld – (Supersport & Superproduktion) -96, Guld Superbike -95, Guld Landskamp – 94 och Silver STD750 -93.

Källa: Bike Motorsport

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *