Jerker redo för kampen

Efter två raka Rally-SM guld i toppklassen Trimmat 4WD så laddar Jerker Axelsson (SMK Trollhättan) och kartläsaren Mattias Andersson (Säffle MC) för ett tredje raka, men med helgens startfält kan man lugnt säga att det kommer bli tuffare än någonsin att lyckas, skriver Jerker i sitt pressmeddelande.

I helgens körs årets första deltävling av sju i Rally-SM, Bilmetro Rally i Gävle, Underlaget är förhoppningsvis snöiga och isiga vägar i ett nytt område både för Jerker och för arrangören Sandvikens MK.

– Vi brukar ju köra sträckor runt Sandviken i premiären, men i år så har de flyttat tävlingen några mil österut till Gävle och vi kommer ha service i centrala delar av staden. Tävlingen börjar med en publiksträcka på travet sen kommer vi få pröva på nya vägar i trakterna runt Gävle. Kul med lite variation och bra att komma in i en större stad, berättar Jerker. 

Tävlingen börjar som sagt med en publiksträcka på travet på fredagen innan de övriga sex specialsträckorna skall köras i dagsljus under lördagen. Totalt bjuds det på 11 mil specialsträcka för de 19 stycken anmälda i klassen Trimmat 4WD.

– Det kommer bli stenhårt, jag tror det är nytt rekord med antalet startande i klassen och jag tror att så fort som Subarun kommer köras nu har i alla fall inte jag kört den förut, säger Jerker med ett skratt.

Av de 19 st anmälda finner vi förutom Jerker och Mattias i en Subaru Impreza S10 WRC bland annat Mats Jonsson som fortsätter sin jakt på ett nittonde SM-guld och föraren alla vill slå, PG Andersson som gör comeback i Rally-SM!

– Ja det blir en riktigt utmaning att försöka rå på PG. Han är ju en världsförare och jag hoppas vi kan ge han en match över säsongen. Det kändes i alla fall riktigt bra för några veckor sedan när vi testade samt körde Treskerundan som föråkare för att förbereda oss inför premiären, avslutar Jerker.

Källa: Pressmeddelande från Bike Motorsport

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *