Jerker ser stor utmaning i ÖWR

I helgen så avgörs årets andra deltävling i Rally-SM i Östersund. Tävlingen startar redan på fredag kväll och det är riktig utmaning som väntar Jerker Axelsson och Mattias Andersson med snabba sträckor i ett vintervackert Jämtland.

Med en andraplats i premiären av Rally-SM för några veckor sen efter den ”omöjliga” PG Andersson så ser Jerker Axelsson positivt på fortsättningen av serien.
– Vi visste att det skulle bli stentufft att hänga med PG men det gäller att fortsätta i ett tempo som vi känner oss bekväma med över resten av säsongen. Alla tävlingar räknas så det kan fort hända nått, berättar Jerker.

Östersund Winter Rally som är årets andra deltävling skall avgöras över sju stycken specialsträckor, fördelat med två stycken under fredag kväll och resterande under lördagen. Totalt skall 116 km specialsträcka köras.
– Det blir en riktigt utmaning med en lång mörkersträcka på fredag kväll och sedan avslutningssträckan som är 30 km långa Husås-Andviken som är både krävande och riktigt snabb. En klassisk sträcka som vi verkligen ser fram emot att köra, berättar Jerker.

Totalt är det fjorton stycken anmälda i klassen Trimmat 4WD och storfavorit är som sagt PG Andersson och det finns ett gäng förare som kan vara med och kriga om pallplaceringarna.
– Vi skall göra allt i vår makt. Vi har inte kört nått test men vi hade en bra känsla i bilen förra tävlingen och allt skall vara bra i ordning. Det kommer bli en stenhård tävling, inte bara med PG utan det är flera som kommer åka riktigt fort så vi kommer få ta i, avslutar Jerker.
Källa: Pressrelease Bike Motorsport

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *