Johannesson kör Tahko-ralli

I helgen gör Jonatan Johannesson debut utomlands i finska Tahko-ralli. 106 km ska köras och det är en pojkdröm för Gullabo-föraren som går i uppfyllelse.

Tävlingen är den tredje i det finska mästerskapet och underlaget är snö och is. Orten ligger mitt bland de tusen sjöarna i centrala Finland, så där en 50 mil från Helsingfors.
– Det har alltid varit en dröm att få köra i Finland, och jag tror de snabba vägarna med sina krön passar mig, säger Jonatan.
Han och rutinerade Christoffer Bäck har startnummer 102 och kör i en juniorklass.
– Jag vet faktiskt inte riktigt hur de delar upp det. Om det är som trimmat och otrimmat här hemma. I första hand är det viktig träning med egna noter och som sagt en dröm att få köra där…

Som vanligt ska Jonatan ratta sin vit-blå VW Golf 3 Kitcar. I de inledande SM-deltävlingarna har han haft problem. Bilen har betett sig lustigt, understyrt väldigt och känts konstig där bak.
– Nu när vi rev ner lådan satt ramperna i diffen fel. Det är fixat och det gör att vi nu ska avsluta vintersäsongen på ett bra sätt, säger Jonatan.

Hela tävlingen avgörs på lördag, men sex sträckor på totalt 106 km.
– Jag är grymt revanschsugen, men också ödmjuk inför uppgiften med helt egenskrivna noter för första gången, fortsätter han.
Till det helt nya dämpare från Öhlins fram. Vilket han inte ens hunnit testa.
Ikväll onsdag kliver han och övriga i teamet på färjan i Stockholm och i morgon anlöper de Helsingfors. Sedan väntar den stora pojkdrömmen på 20-åringen från Vissefjärda.

Bildtext:
Jonatan Johannesson redo för start i Östersund Winter Rally. I helgen är det finska Tahko-ralli som gäller. Foto: Annemo Friberg

Källa: Jonatan Motorsport

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *