Kristoffersson tillbaka i Rallycross-VM – Inget Rally-SM 2020


Dubble världsmästaren Johan Kristoffersson gör comeback i Rallycross-VM. När säsongen rullar igång i Barcelona om en dryg månad är värmlänningen redo att ta kampen om titeln. Det innebär att Kristoffersson, som förra året körde hela Rally-SM och tog silver i Trimmat 4WD inte kommer till start i SM i år.

Mitt mål är att fajtas om guldet, lovar Kristoffersson.

Johan Kristoffersson dominerade FIA World Rallycross Championship 2017 då han vann sju deltävlingar och tog hem sin första VM-titel. 2018 var dominansen ännu större med elva segrar på tolv deltävlingar, vilket ledde till en andra VM-titel. Därefter drog sig Volkswagen Motorsport ur VM-serien och Kristoffersson ägnade därför 2019 åt rally och WTCR-racing. Men nu gör alltså Volkswagen Dealerteam BAUHAUS-föraren comeback i egen regi och blir en allvarlig utmanare om VM-titeln.

Det har varit några hektiska månader och absolut inte den enklaste vägen. Många alternativ har funnits i luften, men nu känner jag mig väldigt nöjd. Rallycross är något jag verkligen brinner för.

Beslutet innebär att rally och racing hamnar i bakgrunden under 2020.

Vi lägger all energi och fokus på rallycross-VM, säger Kristoffersson.

Kristoffersson Motorsport har kvar den rallybil Johan tog tredjeplatsen med i WRC3-klassen i Rally Sweden, men i nuläget meddelar teamet att det inte finns någon planerad satsning på rally utöver Rallycross-VM.

Foto: BAUHAUS

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *