Lyckad start för Pirelli

Alla tre som stod på pallen totalt, efter två dagars tävlande i Rally Bilmetro, körde på Pirellidäck. Den som drog längsta strået var PG Andersson konstaterar Pirelli i sin pressrelease.

Med en publiksträcka på travet i Gävle så startade tävlingen på fredagskväll och direkt tog senaste två årens guldmedaljör Jerker Axelsson ledningen, knappa sekunden före en comebackande PG Andersson (Skoda Fabia WRC) båda två på Pirellidäck.

Under lördagen fortsatte tävlingen med sex sträckor, nu på svårkörda vägar med modd blandat med is och grus i skogen runt Gävle. Åt PG Andersson fanns det inget att göra utan han dominerade tävlingen totalt med fem raka sträcksegrar och tog hand om segern både totalt i tävlingen och i klassen Trimmat 4WD, som var tävlingens största klass med 19 stycken startande.
– Det är riktigt kul att vara tillbaka i Rally-SM och kör rally för att ha kul och kul är det när det går fort. Bilen och däcken har fungerat kanon. Jag körde på Pirelli ASW4-1 med 7 mm utstick för jag var lite osäker innan start på hur mycket snö det skulle vara på vägen och de höll bra hela dagen, berättar PG.
På en stark andraplats finner vi Jerker Axelsson (Subaru Impreza S10 WRC) som senaste två åren säkrat guldmedaljen i serien, nu fick han nöja sig med en andraplats ca 2 minuter efter PG.
– Det är är bara att lyfta hatten för PG, det märks att han är en av världens snabbaste rallyförare. Vi testade att åka med Pirelli ASW4-1 och 8 mm utstick på dubben, det funkade bra i det lösa underlaget och de höll även riktigt bra. Med vår vinst på avslutande powerstage och vår jämnhet så hoppas jag ändå att vi skall kunna ge PG en kamp över säsongen, berättar Jerker.
På en överraskande tredjeplats för en del så kom Niklas Hägg som inför året har skaffat sig en Skoda Fabia S2000. Han visade direkt att hans två SM-guld från tidigare år i Otrimmat 4WD betyder att han har tempot för att vara med i toppen i kungaklassen Trimmat 4WD

I förra årets Rally-SM så dominerades Trimmat 2WD av Tobias Söderqvist (Toyota Corolla) med fem raka segrar i deltävlingarna och redan klart guld innan finalen. I helgens tävling var det inget undantag, Tobias vann premiären komfortabelt med över halvminuten tillgodo över tvåan i klassen, även Tobias körde det asymmetriska mönstret med 7 mm utstick (ASW4-1).
– Det blev en strålande start på Rally SM även detta år. Rally Bilmetro var en tuff tävling både för bil,däck och besättning men allt funkade bra. Långa sträckor med grus varvat med is och modd men fantastiskt roliga. Vi öppnade i ett högt tempo och lyckades rycka åt oss en skaplig ledning på lördag förmiddag sedan tog vi det lugnare för att inte riskera något, berättar Tobias.

Bland juniorerna i Otrimmat 2WD så kom Daniel Röjsel (Ford Fiesta R2 Ecoboost skodd med Pirelli ASW4-1 7 mm) på en fin andraplats i premiären med den nya bilen. En satsning som bland annat Pirelli och Ford Sverige står bakom. Ett bra resultat på tanke att han fick ett tidstapp på ca 20 sekunder på första sträckan.
– Helt otroligt bra! Vi kom hit för att hitta bättre i bilen och bygga tempo. Bilen känns redan nu riktigt bra och var riktigt snäll mot däcken, alla däcken ser fina ut även efter tävlingen, avslutar Daniel.

Övriga noterbara resultat från Pirelliförarna i Rally Bilmetro:
– Tvåa i klassen Otrimmat 2WD kom Johan Holmberg (Ford Fiesta R2) som senaste åren kört Trimmat 2WD.
– På en stark tredjeplats i Otrimmat 4WD så finner vi Kristoffer Karlsson (Mitsubishi Evo IX) som gjorde en bra debut på vinterväglag med nya bilen.
– Bland juniorerna som kör trimmade bilar så blev Andreas Persson (Toyota Corolla) trea, efter att ha varit tvåa stora delar av dagen.
Källa: Pirelli Motorsport Sverige

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *