Martin är debutant gånger två

Helgens premiär i rally blir en rejäl utmaning för Martin Jakobsson, Kolsva MS. Han kommer till Gävle utan att ha kört en enda meter på snö och is.

Efter ett år där han vann allt i crosskart, med SM-guld i 250cc bland annat, sadlade han om till rally. Ivrigt påhejad av pappa Ronnie, som också kommer till start i Rally Bilmetro i Gävle. De kör varsin trimmad Mitsubishi.
– Ola och jag gör det här för våra barn. Vi ska försöka lära dem allt vi kan, säger Ronnie.

Han har JSM-silver som bäst. Ola, som numera bytt Karlsson mot Toven, är svensk mästare i bilorientering och har åkt mycket som co-driver. Både med Ronnie och tidigare med Roger Ericsson.
– Större tävlingar ger många mil i bilen och vi tycker att ungdomarna lär sig så mycket mer med noter, att köra igenom sträckorna innan och allt annat. Så vi satsar på det, fortsätter Ronnie.

Co-driver till Martin är Melina Toven, Olas dotter. Ungdomarna fyller 20 år i år och planen var att börja med en tävling i Ludvika, men den ställdes ju in. Istället skulle testa, men då krånglade motorn i Martins bil så det blev fokus på att få ordning på det. Så därför har har inte kört en enda meter på snö och is när de gör SM-debut.
– Det blir en utmaning! Troligtvis får vi en överraskning redan i första böj. Men jag ska inte bry mig om någonting annat än att komma till mål i mitt eget tempo. Det är bara det som gäller, säger Martin.
Ronnie och Ola är mer rutinerade, men med tanke på år av uppehåll är också deras mål att komma runt de tio milen och nå power stage.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *