Ny attack hemma av Damberg

Hemmaplan är alltid någonting speciellt. SM-säsongen är ju över och Daniel Dambergs inhopp i East Sweden Rally blev inte alls vad han tänkt sig. Nu gör han en ny attack i skogen med Volvo 940:n i Marknadsnatta.

Östgötahoppet Daniel Damberg är från Motala, och tillsammans med sin kartläsare Torbjörn Kadebro från Vadstena, ska han på lördag försöka ta en topplacering i Svenska Rallycupen. Finalen körs på hemmaplan med den klassiska tävlingen Marknadsnatta.
– Vi kommer att göra allt vi kan för att avancera i tabellen. Vi har chans på pallplats och den chansen ska vi ta, säger Daniel Damberg bestämt.

Marknadsnatta startar som vanligt från centrala Skänninge. Banan sträcker sig över 19 mil där 3,5 mil utgör specialsträckor, fördelat över fem stycken till antalet. Första start är redan klockan 10 och klockan 15 beräknas de första tävlande i mål.
– Marknadsnatta är alltid en höjdare. Det är en tävling som jag är uppväxt med och har kört flera gånger. Vi har haft lite tungt i år, resultaten har inte riktigt varit med oss och vi har även haft lite otur med avåkningar. Nu känns det som det har vänt och vi går för pallplats i Svenska Rallycupen, säger Daniel Damberg.

I East Sweden Rally försökte han sig på ett inhopp i SM. Dessvärre fick han ge sig sedan han kört sönder ett hjul på sträcka sex. Då hade han haft femte tid i klassen på sträckan innan, den 12230 meter långa Sonstorp, endast fyra sekunder efter blivande bronsmedaljören Johan ”Kalle” Green. För Daniel innebar det att han då var femma i Trimmat 2WD, 23:a totalt.
Sedan åkte han som sagt av i en kraftig vänster inne på SS6. Det får han se till att undvika i helgen.

Källa: Pressrelease från Damberg Rallyteam

Bildtext: Daniel Damberg och Torbjörn Kadebro i full fart ute på en specialsträcka. Foto: Damberg Rallyteam

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *