Nyman tillbaka – som sponsor

För nio år sedan blev det guld i Otrimmat 4WD. Året efter strulade och Jocke Nyman valde att sluta. Nu kommer han tillbaka! Som sponsor i Rally Askersund.

Den alltid så positiva jämtlänningen skrällde i Värmland Runt 2009. Då gjorde han sin första SM-start i en Mitsubishi och vann otrimmat tillsammans med Bo Holmstrand. När säsongen summerades hade de lagt vantarna på guldmedaljerna. Två år senare blev det silver efter Pontus Tidemand.
– Han var lite för tuff. Men det var kul ändå, säger Jocke när han ser tillbaka på karriären.
För året efter strulade det mesta (två motorhaverier och en krasch mot en sten) och han bestämde sig för att lägga av. Eller åtminstone ta en paus.

Istället har han skaffat hus mellan Arboga och Örebro, och två ”koddar”.
– Mycket blöjbyten och sånt!
Till Rally Askersund är han med via jobbet, där han servar sina verkstadskunder hos Autoexperten. Gör allt från att hålla verktyg i trim till administrativa program, marknadsföring och utveckling.
– Vår kund i Askersund ville stötta SM-rallyt på hemmaplan, och då blev jag inkopplad, säger Jocke och fortsätter med ett skratt:
– Jag saknar rallylivet mycket, men är sällan ute för väl där kliar det alldeles för mycket i fingrarna. Det är bättre att hålla sig därifrån, istället för att se hur kul de andra har det!

Nu har han hjälpt till inför Rally Askersund med program och annonsering i lokaltidningen samt radion.
– Jag inser verkligen vilket engagemang, arbete och tid det går åt för att skapa ett SM-rally. Det är mycket att rådda med för att det ska bli bra. Sånt är lätt att glömma som förare.
Nu väntar i alla fall ett besök i rallyskogen.
– Jag följde fighten mellan Åhlin och Adielsson i SSR. De har jag känt sedan de var små juniorer. Mattias tjatade så in i norden som liten uppe hos Pål Grande, men nu är jag djupt imponerad över hur han har drivit den här cirkusen och utvecklats både medialt och i körningen. Tufft att klara båda bitarna, säger Jocke.
– Det ska bli spännande med Rally Askersund!

Den lokala Autoexpert-verkstaden i Askersund drivs sedan 20 år av Jonas Nyberg. Även förra gången det var rally i stan var han engagerad.
– Lokalerna passar bra för det. Visst har jag ett rallyintresse, men tiden finns inte för att hålla på aktivt, säger Jonas.
– Jag ska ju vara på firman nu också, så jag lär inte få se någon bil sladda den här gången heller…
Men start- och målrampen står utanför hans firma, och supporttävlingen heter Jonas Bil&Däck Rallyt.
– Jag hoppas det drar folk, både tävlande och publik till Askersund, avslutar Jonas.

Bildtext:
År 2009 tog Jocke Nyman och Bo Holmstrand guld i Otrimmat 4WD. I Rally Askersund är Jocke tillbaka som partner till tävlingen, och Bosse åker som vanligt med Tobias Johansson. Foto: Boken Årets Bilsport 2009 och privat porträtt

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *