Rådström visade SM-tempo

Tävlingen som såg ut att sluta i moll vände och klingade ut i dur när Dennis Rådström och Johan Johansson radade upp sträcksegrar i Östersund. 

Den hårdsatsande Torsbysonen Dennis Rådström var i helgen i Östersund tillsammans med sin kartläsare Johan Johansson från Valdemarsvik. Tävlingen Offerdalingen gällde som uppvärmning inför kommande SM- och VM-tävlingar. Teamet, som till säsongen är så gott som helt nytt med ny bil och kartläsare, körde förra helgen en tävling i Boden. Där matchade man på flera sträckor de snabbaste fyrhjulsdrivna bilarna. Så målet var högt uppskruvat inför Offerdalingen. Och det började bra med sträckseger i klassen på sträcka ett. Sedan körde de sönder växelarmen, men lyckades ta sig tillbaka till service.
– Jag var med och svetsade och skruvade ihop växelarmen. Och det gjorde att jag verkligen fick upp adrenalinet, så när vi väl kom igång igen var det full attack som gällde.

Dennis och Johan var snabbaste tvåhjulsdrivna bil på de tre avslutande sträckorna, men på grund av problemet med växelarmen prisbedömdes de ej, utan körde utom tävlan.
– Jag och Johan konstaterade efter tävlingen att vi aldrig haft så här roligt i en rallybil tidigare. Noterna och körningen funkade perfekt denna helgen. Det kändes bra att få känna på motståndet inför SM med många tävlande från vår klass, avslutar Dennis.

Nästa tävling för teamet blir Bergslagsrallyt den 28 januari innan SM-premiären under SM-veckan i Söderhamn 4-5 februari.

Källa: Dennis Rådström Motorsport
Foto: Eilert Gezelius

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *