Rallysprint tisdagen den 12 juli

När sommarens SM-vecka genomförs i Norrköping mellan den 6-13 juli är rally självklart med. Sprinten körs tisdagen den 12 juli och ingår som en deltävling i SM-serien. 

SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet och SVT i samarbete med berörda specialidrottsförbund och värdstaden. Under SM-veckan i Norrköping är Svensk Bilsport på plats med två sportgrenar, Radiostyrd Bilsport och Rally. Radiostyrt kör sina tävlingar helgen 8-10 juli och Rally tisdagen den 12 juli på Kungsängsbanan, en arena där det även blir Superenduro och Motorcross-sprint. Underlaget för rallyt blir grus, med start och målgång på folkracebanan.
– Arrangörerna har tittat på en lösning med en bra och kompakt bana. Ett sprintupplägg som klubben redan testat på en tävling med lyckosamt resultat. Med start och mål på folkracebanan så blir det också en bra inramning på tävlingen för publiken på plats, säger Jörgen Ekwall, projektledare från Svensk Bilsport för SM-veckan.

Rallysprinten klev in i SM-veckan under vinterveckan 2013 i Falun och har sedan dess alltid funnits med på såväl sommar som vinter. Och rallyt är sportgren som verkligen kopplat ett grepp kring publiken och de som ser SM-veckan hemma på TV.
– Verkligen. I Piteå nu i vintras slog bilsporten med rallycross och rally alla övriga idrotter, säger Ekwall.
Bilsporten hade mer än dubbelt så mycket tittare på SVT-play från kvalen än vad det var som såg skidor på Playen.
– Sen hade vi riktigt höga siffror på själva TV-sändningen, där SM-veckan kom upp i nivå med Rally Sweden som alltid ligger högt i tittarsiffror. Så att bilsport är populärt råder det ingen tvekan om. För förarna är naturligtvis detta ett ypperligt tillfälle att exponera sig och sina partners när SVT sänder live under en längre tid, menar Ekwall.

I Norrköping ingår SM-sprinten som en deltävling i årets SM-serie i rally. Något som gör att det även i Norrköping kan bli ett brett och intressant startfält.
– Ja, jag tror och hoppas att alla SM-förare vill vara med och köra om både ett SM-guld i sprint och poäng till SM-serien. Sen kan det säkert dyka upp en del lokala förare som satsar på just den här hemmatävlingen, avslutar Jörgen Ekwall.

Inbjudan och mer information kommer ut under april månad.

Källa: Pressrelease Svensk Bilsport

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *