Röjsel i ny Fordsatsning

Ford Sverige lanserar i dag sin nya satsning på rally-SM 2016. Bilen – en Fiesta R2 1,0 Ecoboost – har 2015 använts i rally-VM och Drive Drack Trophy. Bakom ratten kommande säsong sitter en av Sveriges främsta unga rallytalanger, Daniel Röjsel.

Första tävlingen blir Rally-SM i Gävle 5-6 februari och för att ge fansen unik möjlighet att känna på bilen ska teamet turnera runt bland Sveriges Ford-återförsäljare.
Ford har en lång motorsportstradition. Redan 1901, två år innan han startade företaget, vann Henry Ford sin första racingtävling med sin egen bil, och företaget har fortfarande flest Formel 1 Grand Prix-segrar med den legendariska motorn Cosworth DFV. Racing och körglädje är onekligen en del av Fords DNA.

Nu förvaltas arvet vidare av Ford Sverige som ställer upp med en för svensk rally helt ny bil: Fiesta R2. Motorn är med sin enda liter blygsam i cylindervolym, men levererar imponerande 180 hästkrafter och 250 Nm i vridmoment. Den har i grundversionen vunnit den åtråvärda utmärkelsen International Engine of the Year tre år i rad.
– Att välja en bil med så liten motor i tävlingssammanhang är givetvis ett sätt att visa hur vi inom Ford antar utmaningen med att anpassa bilarna till hårdare miljökrav, säger Johan Paananen, regionchef servicemarknad på Ford Motor Company.
Förare i Fords team blir supertalangen Daniel Röjsel från SMK Dala Falun och han fortsätter att följas åt av den rutinerade kartläsaren Nicklas Edvardsson.
– Jag har fått prova bilen under hösten, och imponerades av väghållningen oavsett vilket underlag vi körde på. Dessutom känns motorn väldigt stark och levererar på ett otroligt bra sätt över hela registret, säger en nöjd Daniel Röjsel.
Källa: Ford Sverige

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *