Röjsel kör R5:a i Lima

Daniel Röjsel gör en intressant start i LBC-Ruschen, i Lima strax söder om Sälen. Han har hyrt en Fiesta R5 av Fredrik Alsdal, samma bil Mattias Adielsson vann Östersund Winter Rally med.

Med över 220 anmälda slår startfältet rekord hittills för i år. Sträckorna, som går bland bergen strax söder om Sälenfjällen brukar vara erkänt tuffa, men också bland de bästa i Sverige.
Daniel, tillsammans med ordinarie co-drivern Nicklas Edvardsson, möter 37 andra startande i sin klass, där konkurrensen likväl kunde ha tagits direkt ifrån en SM-deltävling. Bilen de hyrt är Fredrik Alsdals Ford Fiesta R5 på cirka 300 hästar.
– Det är ju att få sitta i en sån här bil de flesta drömmer om. Jag fick chansen och jag tog den. Även om vi annars kör J-SM i vår Fiesta R2t EcoBoost är det ju såklart på sikt detta vi strävar efter att få göra på heltid, säger Daniel.

Under fredagen (10/3) testade de uppe i Lima, så nu har Daniel och Nicklas tillsammans i alla fall fem mil i bilen. Ändå är förväntningarna lågt ställda.
– Huvudsaken med tävlingen är att få njuta av att sitta i en av Sveriges häftigaste bilar och köra i en av landets häftigaste tävlingar. Ett bra resultatet är en bonus för oss, menar Daniel.
Totalt ska 8,7 mil köras, fördelat på fem sträckor och av de SM-förare som gästade Östersund kommer följande också till LBC-Ruschen: Thomas Thunström, Patrik Åkerman, Björn Adolfsson, Robin Friberg, Markus Hällbo, Niklas Hägg, Lars Stugemo och Bengt Abrahamsson. Göran Lindström, Eddie Hörbing och fjolårets segrare Jari Saarinen finns också med bland Röjsels konkurrenter.

Även Rally Live är på plats i Lima med trion Sebastian Bourghardt, Per Johansson och Mauno Näätänen. Precis som under SM-deltävlingarna tar de rallylyssnare genom LBC-Ruschen via SBFplay.se.
Sändningen startar vid 09.30 och håller på tills tävlingen är avslutad. Du lyssnar som vanligt via SBFplay.se och apparna SBFPLAY Radio. Alla tider och länkar hittar du på rallylive.se/lyssna.

Källa: Daniel Röjsel Motorsport och Rally Live
Foto: Röjsel Motorsport

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *