SMHI lovar snö till veckan

Programmet är tryckt och klart och SMHI lovar snö till veckan. Östersund blir allt mer redo för Winter Rally.

Första start är 18.20 på fredag och då väntar I 5 Skogen, en sträcka på drygt två mil. Sedan är det service vid Travet innan det avslutande publikprovet – på travet.
– Vägarna är helt okey, men det är dåligt med snö i stan. Å andra sidan ska det komma snö i veckan, säger Mikael Magnusson, lokal pressvärd.
SMHI:s prognos för de närmaste tio dagarna lovar snö över Östersund både på måndag, onsdag och torsdag. Samt kallgrader.
– Vi har bra botten på vägarna, men vallarna är inte mer än några decimeter höga i dagsläget. Med mer snö blir det perfekt, fortsätter Mikael.

Programmet är tryckt och klart. 87 förare än anmälda, jämfört med dryga 60-talet förra året. På lördag, då merparten av Östersund Winter Rally körs, tror SHMI i sin långtidsprognos att det blir en gyllene gul sol över trakten. Mellan fyra till elva grader kallt. Molnigare under fredagen, men ungefär samma kyla.
–  Här är det fullt hus inför helgen. De flesta är här och tränar på ett eller annat sätt, och med den väderprognos som ligger ser det väldigt bra ut, säger Pål Grande, ägare till Depå Grande och med i organisationskommittén.
Dagarna precis innan Östersund Winter Rally kommer Pål att ha sju-åtta sträckor igång för test. Och som sagt, många svänger förbi Rissna för att finslipa formen inför kommande SM-deltävling.

One thought on “SMHI lovar snö till veckan

  • februari 19, 2017 kl. 1:36 e m
    Permalänk

    Från när kan man köpa programmet och vart?

    Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *