Söderqvist har sålt Corollan

I tio års tid har den orangefärgade Corollan stått i garaget i centrala Årsunda. Fram till igår, då Tobias Söderqvist lämnade ifrån sig den trogna SM-kumpanen till juniorerna Pontus och Hampus Jakobsson.

De första kontakterna togs redan innan Rally Uppsala, då Jakobssons helt enkelt frågade om bilen var till salu. Efter lite funderande fick de ett jakande svar, och igår bytte Toyotan boplats. Efter tio år och 115 tävlingar med Tobias och Joakim.
– Jaaa… man brukar ju säga att man saknar kossan först när båset är tomt. Men jag fick mer plats i garaget, och på det stora hela känns det bra, säger Tobias.
Saken är den att han redan förra året, trots alla segrar som kröntes med SM-guld, kände motivationen svikta. Årets andra raka SM-guld fick inte lusten att växa.
– Jag vill inte sluta helt, det vill jag inte! Men jag måste fundera på vad det blir framöver. SM kräver mycket och kraven är högt ställda. Mycket att rådda i och jag är inte så som person att jag jagar ihop de stora pengarna. Istället har vi åkt för att det är roligt, fortsätter Tobbe.

Garaget är heller inte helt tomt, utan där står den Volvo 940 han byggt på under de senaste två åren. För Grupp H. Endast lite småpill återstår, som att hasplåten ska på plats.
– Jag ska göra klart den och sladda lite. Prova nu i vinter, men utan att det ska vara någon brådska.
Den vita Corollan, som blev orange så snart den anlände till Årsunda då 2006, har Tobias ofta beskrivit som sin stora kärlek.
– Ja, men nu har hon lämnat mig! (skratt!)
För SM betyder det att en av de mest färggranna förarna i Trimmat 2WD försvinner från scenen. Åtminstone för en tid.
– Så är det. Det är absolut inte för att Pelle Wilén kommer (nytt skratt), utan jag måste trimma på mig själv och hitta motivationen igen. Det var det som fick mig att sälja bilen, avslutar Tobias.

Bildtext: Tobias har ägt och tävlat framgångsrikt med sin Toyota Corolla i tio år, bland annat med två raka SM-guld. Men nu är bilen såld. Foto: Kurt Eliasson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *