Spänd båge i 2WD

I Trimmat 2WD har sju ekipage spänt bågen och valt jokertävling, bland annat Kristian Johansson och Patrik Flodin. I Otrimmat satsar både Pontus Åhman och Jonas Bodin på 1,5 gånger SM-poäng.

Stefan Jonsson stortrivdes på hemmaplan i Vännäs och tog full pott. Vi får se om det blir samma succé i Östersund, eller om Kristian Johansson kan hota. Eller Patrik Flodin. Den senare hade den rätta fighten med Stefan så länge den nybyggda BMW:n orkade hålla jämna steg med den ”gamla” Seaten. Det visade sig vara en kabel i härvan till spjällhuset som gått av, därav gick Patriks BMW nästan bara på tomgång.

– Jädrigt konstigt och onödigt! Elhärvan var ju ny, suckar Patrik.
Nu är både det och växellådan – han tappade femman redan på fredagen – fixat.
– Jag tyckte det gick så bra i Vännäs, fast jag aldrig varit där förut, att vi passar på att ta jokern nu. Säsongen är ju inte riktigt spikad än för min del, och då är det dumt att dra ut på jokern. Men nu får det inte bli nysnö eller slask för då hänger jag nog inte med (Stefan) Jonsson, forsätter Patrik.
Som både hostat, snörvlat och haft feber i veckan.
– Usch ja! Men till Östersund är jag pigg igen, så det så!

Istället lyckades Elias Lundberg klämma in sin Volvo på andra plats, mellan Stefan och Kristian, och får gå ut som nummer två i klassen. Därefter följer Kristian, som också dragit till med jokertävling för han har varit nära klassvinst flera gånger i Östersund.
– Det brukar gå bra på vägarna där! Nu har vi dessutom fått till inställningar och ska försöka utmana om segern. Vi ska i alla fall inte bli slagen av någon bakhjulsdriven i helgen, säger Kristian.
Elias kommer inte att lyssna på det örat, och Emil Karlsson är som bekant en hejare med sin Volvo. Mattias Olsson och Oskar Sundell följer närmast därpå, Oskar som vann 2WD i Vinterpokalen nyligen.

Otrimmat 2WD fortsätter vara en smal klass, med bara två förare till start. Jonas Bodin är inställd på revansch från Vännäs där han tvingades bryta med trasig växellåda, och Pontus Åhman vill så klart överta SM-ledningen. Den blev han snuvad på i Vännäs då Dan Thörnevall gick upp i topp just tack vare att han valde jokertävling.

En drös 2WD-förare har valt Östersund Winter Rally som jokertävling:
Pontus Åhman och Jonas Bodin i Otrimmat 2WD (R2) samt Kristian Johansson, Patrik Flodin, Andreas Israelsson, Nicklas Karlsson, Stefan Hanhela, Robert Eriksson och Karl Erik Bäckwall i Trimmat 2WD (R3).

Bildtext:
Sedan Vännäs har Kristian Johansson ändrat inställningarna på Golfen och nu räknar han kallt med att kunna utmana om segern i Trimmat 2WD. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *