Stark helg för Pirelli

På plats i Östersund fanns TL-Racing för att serva Pirelli-förarna och ännu en gång blev det en succé med vinst i fem av sex möjliga klasser, skriver de i ett pressmeddelande. 

Östersund Winter Rally avgjordes över två dagar på fina vintriga och isiga vägar i området runt Östersund. Totalt kördes sju sträckor varav två var på hela 30 km styck, en ordentlig prövning för både däck, bil och besättning. En som trivdes var årets dominant i Rally-SM, före detta VM-föraren PG Andersson (Skoda Fabia WRC) som var överlägsen i klassen Trimmat 4WD före Mats Jonsson, båda två på Pirelli-däck.
– Det fungerade riktigt bra hela helgen. Tempot var bättre nu än i premiären för oss och det var en njutning att köra, säger PG.
De hade Pirelli assymetriska däck med 8 millimeters utstick.
– Vi hade inget problem med att de blev varma och vi kunde lita på greppet hela tiden.

En annan som fortsätter dominera är Tobias Söderqvist (Toyota Corolla).
– Ja vad ska man säga, ännu en gång fungerade att perfekt men vi fick åka med ett högt tempo hela helgen då vi hade en bra kamp om segern, säger Tobias.
De körde på samma som senast i Gävle, Pirelli ASW4-1 med 7 mm utstick runt om.
Redan förra året visade Algot Öberg (Subaru Impreza N14) att han var att räkna med i klassen Otrimmat 4WD. Nu slog han till igen och satte upp ett ruskigt tempo under lördagen som räckte hela vägen till vinst. På sträcka fem var han till och med totaltvåa, bara PG i en mycket motorstarkare bil var före.
– Vi gick emot strömmen och var de enda i klassen att åka 8 mm utstick  vilket gav utdelning, berättar Algot.

Juniorerna som är uppdelade i två klasser, en otrimmad och trimmad visar verkligen tempo i årets Rally-SM. De är ofta med och sätter topp tre tider bland seniorerna i Trimmat 2WD. I Östersund var det Andreas Persson (Toyota Corolla) som fick ställa sig högst upp på prispallen i klassen Junior-SM Trimmat 2WD. Andreas hade en intressant och väl fungerade däckstrategi med ”traktor-mönster” fram (8 mm utstick) och asymmetriska bak (7 mm utstick).
– Det fungerade kanon med grym ”traction” hela tiden och knappt något slitage. Vi körde på samma två bakhjul hela tävlingen, berättar Andreas som nu gick upp i ledning i klassen efter två deltävlingar.
Det blev ännu en klasseger för en Pirelli-förare då Johan Holmberg (Ford Fiesta R2) segrade i klassen Otrimmat 2WD. Även han leder nu klassen efter två deltävlingar.


Övriga noterbara resultat från Pirelliförarna i Rally Bilmetro:
– Jacob Jansson (Ford FIesta R2) kom på en fin andraplats i JSM Otrimmat, detta trots trubbel med växellådan.
– Trea i Trimmat 2WD och bästa bakhjulsdrivna bil blev Patrik Flodin (Volvo 940) som gjorde en bejublad comeback i Rally-SM.
– Kristoffer Karlsson (Mitsubishi Evo IX) fortsätter sin fina debutsäsong i Otrimmat 4WD och kom på en tredjeplats i klassen.

Källa: PIRELLI Motorsport – Sverige

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *