Tidemand kör finalen i Uppsala

Det är mer än två år sedan han senast deltog i ett SM-rally, men till helgen är den värmländske rallystjärnan Pontus Tidemand tillbaka på svensk mark. I Rally Uppsala gör han en efterlängtad start. 

Pontus, som 2011 blev den yngste svenska rallymästaren någonsin, är numera stammis i Rally-VM där han kör sin andra säsong som fabriksförare för SKODA Motorsport i WRC 2-klassen. Några tävlingar återstår av säsongen och Pontus fightar om en topplacering i mästerskapet. Men trots de internationella framgångarna har han saknat att tävla inför hemmapubliken i den nationella serien – det var ju här allt tog fart.

När VM-rallyt i Rally Kina blev inställt, fick Pontus en lucka i sitt intensiva schema och såg chansen att få till ett inhopp i SM. Med Tätabs Tommy Andersson och en samling trogna partners i ryggen, kommer han och kartläsaren Jonas Andersson nu till start i helgens Rally Uppsala. Bilen är en likadan SKODA Fabia R5 som de rattar i VM, denna gång inhyrd från Toni Gardemeister och hans team TSG.
– Jag ser verkligen fram emot det här, det ska bli hur kul som helst, säger Pontus. Det har varit stenhårt jobb dygnet runt för att det ska klaffa, men det är det värt. Det är tack vare mina partners som jag kan köra här och det betyder mycket för mig att kunna ge något tillbaka till alla som stöttar mig härifrån Sverige, både samarbetspartners och supportrar. Det är för dem jag kör i helgen.

Härnäst på schemat står det spanska VM-rallyt i mitten av oktober och Pontus ser även Rally Uppsala som ett utmärkt träningstillfälle för att få några extra fullfartsmil i bagaget.
–All körning är bra körning och nu när vi gick miste om en tävling är det jättepositivt att vi får en möjlighet att underhålla tempot i väntan på nästa VM-runda. Nivån i SM är hög och det blir knappast någon cruising i helgen. Vi kommer absolut att få hård konkurrens så vi lär slå på tävlingsläget från start, skrattar Pontus.

Föreningen MAS (Motorarrangörerna i Sverige), som driver Rally-SM, gnuggar händerna över att en sådan toppförare som Pontus Tidemand sätter guldkant på Rally Uppsala.
– Att Pontus kommer visar att vi har hög klass på Rally-SM. P-G har ju redan säkrat titeln, men det blir en kamp om totalsegern som publiken får ta del av. Bättre final kunde vi inte få, säger Stefan Thaleman, vice ordförande i MAS.

Bildtext:
VM-aktuella Pontus Tidemand är klar för start i SM-finalen, Rally Uppsala. Han kör en inhyrd Skoda Fabia R5 från Toni Gardemeister och hans team TSG. Foto: Skoda
 Motorsport

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *