42 gör upp i finalen

4 oktober, 2022

När Västerås stängde anmälningsmöjligheten var det 42 SM-åkare som vill vara med och slåss om medaljerna. Det är inte klart vem som tar SM-guld i varken 2WD eller 4WD, så räkna med en spännande final på motorstadion i Malma. 

I standardklassen, som tävlar om RM-medalj är Emil Friman från Vetlanda RRC redan klar men Jonna Olsson från Katrineholms MK är på en fjärde plats i tabellen inför helgen. 

Nationella 2WD är även under denna tävling största klassen. Till Västerås har 21 förare anmält sig och nuvarande 1 – 4:e plats i poängtabellen finns med och vill ha med sig så många poäng hem som möjligt. 
Inför finaltävlingen leder Magnus Karlsson med 58 poäng före Tomas Pettersson 54 poäng och på tredje plats är asfaltbronsmedaljören Tobias Pettersson på 49 poäng. 

I poängligan 4WD är inte, här heller, någonting klart. De tre främsta toppåkarna Jonas, Mattias och Jonna, finns på plats på lördag för att ta upp kampen om SM-guldet. 
Jonas Åkesson leder totalt inför lördag med sina 68 poäng. 63 poäng, har Mattias Adielsson och på tredje plats är Jonna Eson Brådhe med 61 poäng. 

Räkna med en spännande tävling inne på Malma Motorstadion i Västerås där ett mycket publikvänligt event väntas på lördag när medaljerna ska fördelas. Första start är klockan 09.00. För mer information om tävlingen och poängtabell se rallysm.se. 

Vi kommer under under veckan att få höra hur det är med finalpulsen hos våra sprintförare i ”Rallyweek”.

Rally-SM Grussprint
9 juli, Mästarmötet
30 juli, Skilling 5
27 augusti, Karlskronapokalen
10 september, YRC-sprinten
8 oktober, Rally Xplosion 

Biljettpris – se Rally Xplosion live
Samtliga sändningar under 2022, biljett gäller 1 januari – 31 december, 595 kronor.
Alla tävlingar i Rally-SM 295 kronor.
Alla tävlingar i Rally-SM Asfaltsprint 295 kronor.
Alla tävlingar i Rally-SM Grussprint 295 kronor.
Biljett för enstaka tävling 99 kronor. 

Där det produceras tv ingår denna sändning i respektive biljett. 

Beställ här 
Biljetten går att betala med kort eller swish

Samtliga 2021:års sändningar finns under playkanalen på rallysm.se utan kostnad

Mer från Rally-SM: