74 gör upp om årets sista SM-poäng i Rally Arvika

4 september, 2023

När anmälningstiden gick ut under söndagen fanns 74 ekipage i listan inför årets sista tävling i mästerskapet Rally-SM. Vi kommer att besöka Arvika under 15-16 september där 85 kilometer specialsträcka ska avverkas. Fredagsetappen utgör tre specialsträckor och under lördagen väntar sju specialsträckor.

I internationella 4WD klassen ses mästerskapsledaren Patrik Flodin från Ilsbo MK som har 26 poäng tillgodo på PG Andersson, Jonas Åkesson och Albin Nordh som ligger två poäng före tabellfemman Fredrik Åhlin. Här blir kampen om medaljerna minst sagt stenhård. Tom Kristensson, SMK Hörby, är anmäld och Tom har ingen medaljchans men kan vara inne och plocka poäng inför slutresultatet i mästerskapet för ovan nämnda förare. Totalt är 14 ekipage anmälda i klassen. 

I nationella 4WD finns 12 deltagare och kan anmälda Roberg Andersson från Eskilstuna MK köra till sig en guldmedalj? Jagande Kim Nydén, SMK Linde, är just nu mästerskapstvåa och är redan innan tävlingen en klar medaljör, i någon form, i klassen nationella 4WD. Tabelltrean Jonna Eson Brådhe har god fart efter Snapphanerallyt och kommer köra för sitt SM-brons i Rally Arvika. 

Största klassen, även i Rally Arvika, är nationella 2WD med 30 anmälda deltagare. Tabellen har tätnat lite efter Hässleholms deltävling och här leder Emil Karlsson med 87 poäng, tätt följt av Mattias Adielsson på 84 poäng. Johan Lundqvist ligger på bronsplats inför Rally Arvika men jagas av Victor Karlsson och Linus Månsson. I klassen finns många fortåkare och när 85 kilometer specialsträcka tar slutmål lördagen den 16 september kan poängen fördelas och medaljerna för respektive team vara säkrade. 

I internationella 2WD ses sex stycken ekipage där Isak Reiersen borde vara guldmedaljör om målgång nås. Isak har 104 poäng och ligger 26 poäng före tabelltvåan Liam Berg. Patrik Hallberg och Melvin Bengtsson har vind i seglen och har visat att farten finns där och har god chans att bli mästerskapsmedaljörer efter Rally Arvika. 

I standardklassen har det under mästerskapsåret startat 26 förare. I Rally Arvika är de 12 som siktar på de åtråvärda sista poängerna. Mästerskapsledaren Jan Johansson är på plats, liksom Karljohan Ingesson och trean Elliot Sjögren. Tabellfemman Martin Lundqvist har chans till avancemang då inte Älmhults Rasmus Bengtsson är anmäld. 

Det kommer bli, minst sagt, en kamp om SM-poängen i Rally Arvika där arrangören MK Team Westom är riktigt laddade inför finaltävlingen: 

– Vi har klarat oss bra undan regnoväder så vägarna är det inget problem med, det ser bra ut alltihop. Karaktären är både krokigt och snabbt. Grunden är nästan som sist men vi har gjort några småändringar. Vi har en publiksträcka på rallycrossbanan i Arvika fredag kväll och lördag då den går som första sträckan efter serviceuppehållet vid lunchtid. Vi hade satt en gräns på max 80 startande, så vi är nöjda med antalet, det är jättebra. Starten är på torget i Arvika under fredagseftermiddagen och vi linar upp de tävlande utmed gatan, det var väldigt populärt sist. Det blir lite andra aktiviteter runt torget också i samband med Rally Arvika, berättar banchef Johan Magnusson, som hälsar alla välkomna till Arvika med omnejd nästa helg. 

För mer information om poängtabell i mästerskapet, anmälda förare och codrivers i Rally Arvika, se rallysm.se.

Arkivbild från prisutdelningen Rally Arvika 2022

Följ Rally Arvika live; 

Biljettpris – se Rally-SM 2023 live via Rally Live och vår playkanal på rallysm.se
Samtliga sändningar 695 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM 395 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM Asfaltsprint 395 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM Grussprint 395 kronor
Biljett för enskild tävling 99 kronor

Där det produceras tv ingår denna sändning i respektive biljett. Biljetterna för respektive enskild tävling släpps någon vecka innan tävlingen.

Beställ här 
Biljetten går att betala med kort eller swish

Rally-SM
4 februari, Rally Lima, Lima MS
18 – 20 maj, South Swedish Rally, SSR
16 – 17 juni, Skilling 500, Skillingaryds MK
18 – 19 augusti, Snapphanerallyt, Hässleholms MK
15 – 16 september, Rally Arvika, MK Team Westom

Rally-SM Asfaltsprint
16 april, Bil Månsson Rally Sprint, SMK Hörby
13 maj, Rollsbo City Race, Älvbygdens MK
1 juli, Sturupsprinten, Svedala MK
5 augusti, EMC-sprinten, Enköpings MK

Rally-SM Grussprint
29 april, Timmerhultsprinten, Laholms MK
3 juni, Hovdalasprinten, Hässleholms MK
29 juli, Mästarmötet, Älmhults MK
27 augusti, Hårdingen, Vara MK
23 september, Dackefejden Grus Sprint, Wäxjö MS

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...