Adielsson och Bengtsson kör för seger i Karlskrona

26 augusti, 2022

På lördag kommer Mattias Adielsson och Maja Bengtsson köra den tredje deltävlingen i den SM-serie som avgörs med tävlingar av sprintkaraktär på grusunderlag. Deras M-sport supporterade Ford Fiesta Rally2 har presterat på topp de senaste tävlingarna och de kommer att köra för seger. 

– Vi har ett bra flyt nu och jag tror det är helt rätt att försöka köra många tävlingar. Det här är helt annat än en vanlig deltävling i Rally-SM. Det här är kort och intensivt, finns inget utrymme för misstag, säger Mattias Adielsson. 

Tävligen på lördag avgörs på en 7 kilometer lång specialsträcka som körs tre gånger. Tävlingens serviceplats och högkvarter är vid NKT Arena i Karlskrona. Specialsträckan går i omgivningen på gångavstånd från serviceplatsen. 

– Vi kommer att gå för segern, men självklart är nästa helg med Västrallyt i Trollhättan det viktiga. Vi fortsätter med den här serien och jag har märkt att det bra för tempot med så här korta och intensiva tävlingar, det finns även bra möjligheter att experimentera med olika inställningar på bilen, avslutar Mattias Adielsson. 

Det finns tre olika serier som korar svensk mästare i rally. En serie med korta asfaltstävlingar, en serie med korta grustävlingar och sedan den vanliga serien med längre tävlingar, oftast över två dagar. 

Tidsplan lördag 27 augusti; Start klockan 11.00 och målgång klockan 14.00. 

Pressmeddelande och foto från Mattias Adielsson Motorsport

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...