Albin Nordh blir junior i Team Nybe

17 december, 2021

23-årige Albin Nordh blir teamets junior för nästa säsong och kommer ratta en Ford Fiesta Rally4. Teamet ser en enorm potential i Albin som visade på bra fart i flera tävlingar förra säsongen. 

– Jag har under några år nu kört med ett koncept som hela tiden har utvecklats. Att nu få denna möjlighet att fortsätta utvecklas som förare tillsammans med Team Nybe känns som ett enormt steg i rätt riktning för mig. 2021 blev egentligen mitt första år där jag fick en chans att börja utveckla bilen och noter på ett väldigt konkret sätt. Vi avslutade året starkt och vi fick då ett kvitto på att inställningar, körning och noter har tagit ett kliv upp till den nivå vi vill vara på. 

Albin har redan varit med och testat med teamet och han säger så här om sitt första intryck:

– Det första jag tänkte på var hur positiva och engagerade alla var, det kändes proffsigt. Jag kunde direkt börja bolla idéer och tankar och jag känner en stor trygghet i hur mycket alla verkligen går in för sin uppgift! 

Det blir verkligen rakt in i hetluften för Albin som kommer vara med och köra första SM-deltävlingen i Boden om tre veckor. Junioren har siktat in sig på topplaceringarna. 

– Mitt mål har alltid varit att köra så snabbt jag kan från A till B, men nu när jag fått den här chansen i Team Nybe så känns det som jag kan få den lilla extra pushen jag behöver för att sy ihop säcken, så siktet är inställt på ett SM-guld i den alltid tuffa Internationella 2WD-klassen!

Och där har ni hela Team Nybes laguppställning för 2022! En bra mix av erfarenhet, speed och framförallt bra personligheter. Att utbyta idéer förare, co-drivers och mekare emellan är en styrka som inte går att ta miste på, nu laddar vi för att inleda SM-säsongen på bästa sätt!

Pressmeddelande från Team Nybe

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...