Andervang och Olsson totalsegrade EMC-sprint

5 augusti, 2023

Finaltävlingen i Rally-SM Asfaltsprint avgjordes i dag i Enköping. En sträcka på över sex kilometer skulle avverkas tre gånger innan tävlingens segrare skulle koras.

Stig Andervang, MK Rimo, och Andreas Olsson Rasbo MK, gjorde som förra året, totalsegrade i tävlingen. Micael Jakobsson, SMK Nyköping och Emanuel Andersson, Linköpings MS, blev två med i klassen 4WD 6,6 sekunder efter Andervang.

– Kanonsträcka. Allt har fungerat bra med bilen. Kartläsaren har haft grillsäsong och gått upp tre kilo, men det gick bra ändå, kommenterar Stig som ”råkade” hamna i poliskontroll under uppvärmningen innan tredje sträckan….

Stefan Kristensson, Tomelilla MK, och Rickard Nilsson, Simrishamns MK  körde stabilt och gjorde inga misstag under dagen, för att säkra SM-guldet, och blev trea 13 sekund efter Andervang.

Topp fem 4WD
1. Stig Andervang/Andreas Olsson 10.55,5
2. Micael Jakobsson/Emanuel Andersson 11.02,1
3. Stefan Kristensson/Rickard Nilsson 11:08,5
4. Erik Eriksson/Henrik Andersson 11.34,1
5. Peter Blomqvist/Ebba Larsson 12.00,6.

Syskonen Andersson tog fjärde fullpottare

Simon och Frida Andersson, Eslövs MK, fortsätter segersviten i asfaltsmästerskapet. Med två av tre sträcksegrar stod syskon Andersson som segrare i 2WD 3,4 sekunder före tvåan Mikael Lundberg, SMK Gävle, och Kim Nilsson Skutskärs MS. In på tredje plats tog årets silvermedaljörer i SM Joacim Kristiansson och Maya Rangntoft, SMK Hörby plats och med säker och stabil körning.

– Jättebra har det gått. Allt enligt plan. Kört på säkra sidan. Det är medvind hem till Skåne, kommenterar Simon Andersson som tillsammans med systern tog full pott i årets asfaltsmästerskap.

Topp fem 2WD
1. Simon Andersson/Frida Andersson 11.18,6
2. Mikael Lundberg/Kim Nilsson 11.22,0
3. Joacim Kristiansson/Maya Ragntoft 11.24,4
4. Bjarne Rutgersson/Ulf Storm 11.30,1
5. Heidi Ryrlén/Peter Hansson 11.55,4.

Linus Larsson och Olivia Kristensson var en av de fyra som behövde poäng med sig hem från EMC-sprinten för att få RM-medalj. De gjorde en riktig urladdning på första sträckan och närmast Linus och Olivia var bröderna Pettersson som var 18,3 sekunder efter direkt. Körningen var stabil och C-föraren Larsson/Kristensson tog hem standardsegern med  21,8 när slutmålet nåddes. Tvåa i finaltävlingen blev Thomas och Ronnie Pettersson från Hässleholms MK. På tredje plats blev Gullaboduon Morgan Nillekvist och Evelina Classon, 19,7 sekunder från Petterssons silverplats.

– Jag är glad idag, såklart. Körde inte på en enda chikan, berättar Linus Larsson och tog i och med dagens seger 25 poäng med sig till RM-tabellen.