Ladda upp inför Formel 1-VM 2021

När vi nu har lagt året bakom oss för att kliva in i 2021 kan vi se fram emot nya stora evenemang inom sporten vi älskar. Under våren kickar nästa upplaga av Formel 1-VM igång och vi kan aldrig vara för tidiga med att ladda upp inför denna underbara racingfest. 

För varje år växer sig Formel 1 större och större, i Sverige såväl som andra delar av världen. Inte bara får det en allt bredare publik och blivit mer tillgängligt; spelbolagen har börjat punktmarkera dess tävlingar allt närmare. Ja, många är det som spelar på de stora drabbningarna och i år blir det inget undantag. Funderar du själv på att höja spänningen när det väl är dags kan du redan nu jämföra sveriges bästa nätcasino för att hitta den aktör som passar dig bäst.

Inledande datumen

Formel 1-VM består som bekant av 23 olika grand prix-tävlingar, som hålls i olika delar av världen. Från Melbourne till Shanghai och Abu Dhabi. Vad gäller de inledande tävlingarna så rivstartar årets turnering med grand prix i just Melbourne i Australien, detta den 21:a mars.

Efter vad som förhoppningsvis blir en pampig inledning tågar Formel 1-VM vidare till Sakhir i Bahrain den 28:e mars, för att senare röra sig bort till Shanghai den 11:e april. För närvarande återstår det att se vilken som blir turneringens fjärde destination – det är den enda deltävlingen som ännu inte annonserats.

Fortsättningsvis kommer Formel 1-VM 2021 att utspela sig ytterligare 19 olika länder, med en till två veckors uppehåll mellan de olika deltävlingarna, förutom i augusti där det är tre veckor mellan grand prix i Budapest (Ungern) och Stavelot (Belgien). Sista grand prix-tävlingen hålls i Abu Dhabi den 5:e december.

Tävlande förare

Sammanlagt kommer tjugo stycken förare tillhörande tio olika stall att delta i Formel 1-VM 2021, och vi kan räkna med att det blir maffigt när världens främsta förare kommer att tävla mot varandra. Många kommer att hålla Mercedes, med den engelske föraren Lewis Hamilton och finsken Valtteri Bottas, som stora favoriter inför turneringen. Värt att nämna är att 35-årige Hamilton, som har en strålande säsong bakom sig och flest delsegrar genom tiderna, nu blivit adlad. Nog kommer han att ge stor glans till Formel 1-VM 2021.

Andra spännande deltagare är förstås spanjoren Carlos Sainz (Ferrari), Daniel Ricciardo (McLaren-Mercedes), Sergio Pérez och Max Verstappen (Honda).

För att uppleva Formel 1-VM 2021 kan du vända dig till antingen Viasats kanaler eller Viaplay.


Vill du också ha din artikel publicerad hos oss? Kontakta [email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *