Bruce: Vi ska bjuda på klassiskt V4-motorljud…

23 augusti, 2023

På söndag är det dags för fjärde deltävlingen i Rally-SM Grussprint. Vara MK är arrangör och startnummer 16 har Christian Bruce och Fredrik Erixon, båda Säffle MC. De tävlar om SM-poäng i klassen 2WD med sin Saab 96 V4. Vem är Christian, undrade vi?

– Jag har kört rally sedan 2001, några tävlingar om året, mest på skoj. Varit V4 trogen med ett undantag 2002-2004 då jag åkte Volvo 240 ekonomi. Köpte den gröna Saaben 2004 tillsammans med min far. Åkte en del Grupp H66-74 fram tills reglementet gjordes om och sedan dess har den gått i Grupp H. Alltid tänkt att det är roligare att komma sist i en V4 än i en Volvo. Har tillsammans med Fredrik Erixon och några fler i klubben varit med och arrangerat tävlingar i SMC:s regi de sista 15 år. Senaste arrangemanget vi gjorde var SCMC 2022 som då ingick i sprint-SM Asfalt. Men nu tänkte vi att det kunde vara en kul grej att göra och faktiskt åka en tävling istället för att rodda den.

– Bilen har en nybyggd motor med korsinsug, dubbla 45:or och 1815 cc (säkert nästan 130 vilda hästkrafter). Växellådan är klassiska special II med 6:35 utväxling och lamelldiff. Foto längst ned från sista finjusteringen av motorn, bilden är tagen av Fredrik Erixon. 

Vad har du för mål, och förväntningar, på söndag i Varas tävling?
Vi har inga förväntningar alls inför söndag. Jag gör det för att hedra min far som gick bort veckan innan SMSC 2022, i vilken han skulle åkt föråkare. Jag ser fram emot en kul kompisdag tillsammans och passar på att köra en SM-tävling när tillfälle erbjuds och bjuda publiken på lite klassiskt V4-motorljud. Även om det inte går så fort så låter det ju fränt, summerar Christian från Säffle MC.  

Foto: Anders Österberg. Här kör vi Lars-Erik Torph 2019, när vi körde genom stan första gången. Föraren då, när bilen gick som förbil på stadsträckan är Mats Wassberg (som är min egen motorbyggare) och kartläsare Leif Bruce. 

För mer information om tävlingen och poängtabell se rallysm.se. 

Följ Varas deltävling i Rally-SM Grussprint

Biljettpris – se Rally-SM 2023 live via Rally Live och vår playkanal på rallysm.se
Samtliga sändningar 695 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM 395 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM Asfaltsprint 395 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM Grussprint 395 kronor
Biljett för enskild tävling 99 kronor

Där det produceras tv ingår denna sändning i respektive biljett. Biljetterna för respektive enskild tävling släpps någon vecka innan tävlingen.

Beställ här 
Biljetten går att betala med kort eller swish

Rally-SM
4 februari, Rally Lima, Lima MS
18 – 20 maj, South Swedish Rally, SSR
16 – 17 juni, Skilling 500, Skillingaryds MK
18 – 19 augusti, Snapphanerallyt, Hässleholms MK
15 – 16 september, Rally Arvika, MK Team Westom

Rally-SM Asfaltsprint
16 april, Bil Månsson Rally Sprint, SMK Hörby
13 maj, Rollsbo City Race, Älvbygdens MK
1 juli, Sturupsprinten, Svedala MK
5 augusti, EMC-sprinten, Enköpings MK

Rally-SM Grussprint
29 april, Timmerhultsprinten, Laholms MK
3 juni, Hovdalasprinten, Hässleholms MK
29 juli, Mästarmötet, Älmhults MK
27 augusti, Hårdingen, Vara MK
23 september, Dackefejden Grus Sprint, Wäxjö MS

Mer från Rally-SM: