Dennis Rådström laddar för tuff SM-premiär i Kil

12 augusti, 2021

Dennis Rådström och Johan Johansson är på lördag redo att göra sitt intåg i Rally-SM:s värstingklass Internationella 4WD efter fyra säsonger i VM och EM. Och dom gör det i kanske det tuffaste startfältet i SM sedan 80-talet, där samtliga svenska elitförare finns på plats i klassen.

– Vi är oerhört taggade. Som alla säger är det ett fantastiskt startfält där vi är med och bidrar med vår bil, teamet och den erfarenhet vi har, säger Dennis.

Förutom Dennis och Johan med medaljer och segrar i Junior-VM på meritlistan finns även tidigare Juniorvärldsmästare- och fabriksförare som Pontus Tidemand, PG Andersson, Emil Bergkvist och Mattias Adielsson med i klassen. 

– Det är våra idoler som vi ställs mot, så det blir ett bra motstånd direkt från start. Men vill man bli bäst måste man slåss mot dom bästa, så det känns perfekt att få detta motståndet i premiären, säger Dennis.

Tävlingen körs i Värmländska Kil över 9 sträckor med start på lördag morgon. Det är den första deltävlingen av totalt fyra i Rally-SM 2021. Dennis och Johan storsatsar i år på SM i en Volkswagen Polo R5, samma bil som Petter Solberg, världsmästare i rally 2003, tog sin sista seger i karriären med i Wales 2019. Teamet har förberett sig väl inför tävlingen med mycket tester och en tävling i sprint-SM som dom vann för en dryg månad sedan.

– Vi har fått en bra känsla på testerna inför tävlingen, och vi ska gå ut med samma känsla och hålla oss kalla. Så får vi se hur långt det räcker. Vi har gjort bra förberedelser och tror det ska räcka långt, säger Dennis.

– Det ska bli jättekul att få tävla igen och möta detta motstånd i premiären känns fantastisk. Jag är lite spänd, och det ska bli kul att se vad vi går för i nya bilen. Det är en lång säsong, och man behöver inte vinna första tävlingen för att stå som segrare i slutet. Men vi ska göra vad vi kan och siktar alltid högt, avslutar Johan.

 Foto: Local Eyes. Pressmeddelande från Rådström Motorsport. 

Dennis Rådström och Johan Johansson vann premiären av Grus-SM i Millebygden. Foto; Svenska RallyMästerskapen

Mer från Rally-SM: