DRIVE VXO Motorsport laddar upp inför Rally-SM tillsammans med Växjö Lakers

12 augusti, 2021

I samband med uppladdningen inför Rally-SM remiären fick DRIVE VXO Motorsport besök av svenska mästarna Växjö Lakers som fick utmana varandra i folkrace och dessutom testa codriver-positionen i teamets rallybilar.  

Att hockey och rally är två olika sporter är uppenbart men utmaningen att slå alla andra för att bli mästare är densamma. 

Robin Adolfsson, som tillsammans med co-drivern Nicklas Jidflo säkrade bronsmedaljen i klassen Nationella 4 WD och som i år tar steget upp till kungaklassen Internationella 4 WD fick flera av Lakers-spelarna med sig i bilen för ett varv längs DRIVE VXOs rallysträcka. 

– Det var kul att få bjuda på en upplevelse, den här bilen är ny för mig och jag har bara hunnit köra den några få mil men känner mig verkligen hemma och redo att utmana i den, säger Robin Adolfsson och fortsätter, “speciellt kul är det när den du skjutsar ser rally från en elitidrottares perspektiv. Vår ambition är densamma, att bli bäst i Sverige på det vi gör. Och för att bli det krävs att man lägger sin själ i att förbereda sig maximalt, oavsett om man kör rally eller spelar hockey.”

Växjö Lakers besökte DRIVE VXO som en del i en längre  teambuilding-aktivitet inför säsongsupptakten. 

– En uppskattad och nyttig upplevelse för alla i och kring laget, summerar Sam Hallam, och fortsätter “det är bra för truppen att jobba ihop sig i lite olika former inför säsongen.”

– Det här gav verkligen inspiration för oss i vår uppladdning inför premiären på lördag, säger Hans Bååth, ägare till DRIVE VXO och förare i teamet.

– Att ha det här gänget på plats är en kick i sig, det är uppenbart att det är ett gäng vinnarskallar. Det syns på deras sätt att ta sig an utmaningarna här hos oss, även om det är på skoj finns alltid tävlingsinstinkten hos en idrottare på den här nivån.

Mer från Rally-SM: