DRIVE VXO – största teamet i SSR

20 maj, 2022

DRIVE VXO Motorsport med bas i Växjö kommer till start med hela fem bilar när grussäsongen i Rally-SM inleds i South Swedish Rally med start och mål i Älmhult 26-28 maj.

Äntligen är bästa ordet för att beskriva känslan inför South Swedish Rally, säger Hans Bååth, teamchef i DRIVE VXO Motorsport. Premiären körde vi i Boden redan 7-8 januari så väntan har varit lång. Och om det var långt att köra till Norrbottniska Boden så är det desto närmare nu. Älmhultsvägarna får vi klassa som hemmavägar för de allra flesta i teamet och det är den tävling som är närmast för samtliga fem ekipage i teamet. Med fem anmälda bilar är vi dessutom största teamet i tävlingen sett till antal bilar så vi är taggade allihop och kommer väl förberedda till SSR.

 Det här är en av årets absoluta höjdpunkter och vi ska ge konkurrenterna en match och försöka bjuda publiken på lite underhållning. Detta är ju den första SM-deltävlingen på hemmaplan utan begränsningar på grund av pandemin.

Tre nominerade i teammästerskapet

Varje team får nominera tre ekipage för att samla poäng i teammästerskapet. I ett av dessa måste föraren vara junior vilket innebär att Lukas Hägg, som denna helg har Stefan Ahl i högerstolen, är självskriven då han är teamets enda junior. Vilka de övriga två blir beslutas närmare start.

Pressmeddelande och foto: DRIVE VXO Motorsport

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...