Dubbla arktiska äventyr inleder 2022 för DRIVE VXO Motorsport

27 december, 2021

Hans och Andreas dubblerar med premiärer både i svenska Rally-SM och finska SM-Ralli när 2022 års vintersäsong drar igång under årets två första helger.

2022 års vintersäsong i rally inleds med premiärer på båda sidor svensk-finska gränsen för Hans Bååth och Andreas Sigfridsson. Den 7-8 januari kör duon Rally-SM premiären North Rally i Boden och helgen efter den 14-15 januari premiären i finska motsvarigheten SM-Ralli Arctic Lapland Rally i Rovaniemi.

– Vi har jobbat på detta länge och den här vintern fick vi äntligen ihop det. Årets Rally-SM startar ovanligt tidigt och ovanligt långt norrut så vi tänkte att när vi ändå lägger ner all tid och allt arbete på att ta oss dit kan vi lika gärna göra det ordentligt, säger initiativtagaren Andreas Sigfridsson, codriver i DRIVE VXO och fortsätter “om vi lyckas ta oss i mål har vi kört nästan 35 mil specialsträcka på två helger. Det motsvarar en halv SM-säsong och ger enormt mycket för notträning och tempo att köra så mycket tävling på så kort tid.”

Teamet har utnyttjat den tidiga vintern i Småland för att köra tester på hemmaplan och förbereda sig själva och materialet för det kalla klimatet.

– Vi har lagt ned mycket jobb på att utveckla bilens chassi för att göra bilen följsam och lättkörd på vinterväg. Med sträckor uppemot fem mil i Arctic Rally vill man inte brottas med bilen, säger Hans Bååth, förare i DRIVE VXO och fortsätter. “Vi har också lagt ned mycket tid på att förbereda team och utrustning för kylan, det kan bli ned till 30 minusgrader och då fungerar det inte att komma oförberedd. Vi har kört test på hemmaplan i julhelgen då vi hade nedåt 15-16 minusgrader på DRIVE VXOs anläggning utanför Växjö, det var riktigt bra att få känna på kylan och se hur materialet fungerar”.

DRIVE VXO Motorsport

Förare: Hans Bååth
Codriver: Andreas Sigfridsson
Bil: BMW M3
Tävlingsklass: Nationella 2WD

DRIVE VXO Motorsport är också anmälda till Teammästerskapet i Rally-SM. Vilka ekipage som kommer representera teamet i Boden är ännu inte klart utan kommer meddelas närmare premiären i Boden. 

Foto; Ronny Augustsson

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...