Emrik Smedberg satsar på Rally-SM med ny co-driver

5 april, 2022

Emrik Smedberg väljer att satsa ytterligare ett år i Rally-SM och kommer likt de två senaste säsongerna tävla för teamet DRIVE VXO Motorsport. Inför 2022 sker det byte av codriver.

Vi stod över premiären i Boden då mycket var oklart inför säsongen men nu är vi redo för 2022 års återstående tävlingar, säger Emrik Smedberg och fortsätter ”Jag ser verkligen fram emot vad som komma skall, Emils noggrannhet och passion för rally skapar en stor trygghet hos mig. Nu väntar test och träning för att utveckla vårt arbete tillsammans i bilen. Vi kommer att komplettera med ett par tävlingar innan det är dags för South Swedish Rally då vi får mäta oss med konkurrenterna.

Emil Devell har varit aktiv i kartläsarstolen sedan 2007 och läst noter sedan 2012.  

– Mitt rallyintresse kommer, som för många andra, från min far som tävlat i rally under 70- och 80-talet. Jag har genom åren tävlat i allt från standard-rallybil till R5 med en rad olika förare, berättar Emil och fortsätter “kontakten med Emrik kom via min stora bekantskapskrets inom rally och efter att ha diskuterat våra respektive målsättningar och inställningar till sporten bestämde vi oss för ett samarbete. Detta ser jag mycket fram emot. Emrik är en mycket erfaren förare med bred kunskap inom motorsporten. Jag ser mycket fram emot denna vår och resten av säsongen där vi ska bygga upp ett bra tempo och kunna utmana med genom att utnyttja våra olika erfarenheter.”

Duon tävlar vidare i den Ford Fiesta R2t som Emrik körde i fjol, då tillsammans med Carl Eriksson bakom notblocket. 

– Carl och Emrik har haft ett mycket bra samarbete de senaste säsongerna i både Hondan och Forden, vi i teamet vill skicka ett stort tack till honom för den här tiden och önskar honom lycka till i fortsatta satsningar, säger teamchefen Hans Bååth och välkomnar samtidigt Emil

– Emil är en ny bekantskap för oss i teamet som vi ser fram emot att ha i vårt glada team. Han har en bred erfarenhet som vi hoppas både ska bidra till fina resultat för honom och Emrik i den tuffa klassen Internationella 2WD och till teamets gemensamma satsning på Rally-SM 2022.

Förare: Emrik Smedberg
Codriver: Emil Devell
Bil: Ford Fiesta R2T
Tävlingsklass: Internationella 2WD

Foto: Adam Owcrarek, AO Photography
Pressmeddelande från DRIVE VXO

Mer från Rally-SM: