Flodin-Bergsten vann rafflande sekundstrid i Rally-SM

17 juni, 2023

Patrik Flodin och Göran Bergsten inledde den tredje deltävlingen med ett motorstopp, men lyckades efter en rafflande sekundstrid knyta ihop säcken och tog full pott i Skilling 500 och vann därmed sin första SM-deltävling för i år.

– Det har varit ett otroligt roligt rally med en sekundfight än en gång med Fredrik Åhlin – Stort tack för det.Patrik Flodin, Ilso MK, och Göran Bergsten, Forshaga MC, kör den här säsongen hela rally-SM i högsta klassen tillsammans med GK Door Team Sweden i teamets VW Polo GTI R5. De inledde den förra SM-deltävlingen med en kostsam punktering. Igår inleddes den tredje SM-deltävlingen som arrangerades av Skillingaryds MK i trakterna kring Vaggeryd och den här gången fick de motorstopp i starten på första sträckan och tappade 8,2 sekunder på SM-konkurrenten Fredrik Åhlin.– Det är lite för många sekunder med tanke på att vi kört mer eller mindre sekundlika under de inledande två SM-deltävlingarna. Jag kände nästan att jag ville ge upp igår, att det var lite för mycket tid att ta igen på dem. Men jag valde att inte se framåt utan körde bara sträcka för sträcka och försökte göra vårt bästa, säger Patrik.Det blev än en gång en tät kamp med Fredrik Åhlin, men på tionde sträckan, av rallyts totalt femton sträckor, övertog Patrik och Göran ledningen. Inför sista sträckan ledde de med 5,3 sekunder. Sista sträckan var även en så kallad powerstage där fem extrapoäng delas ut till sträcksegaren, fyra poäng till tvåan, etc.– Jag tog verkligen i för kung och fosterland på sista sträckan. Jag har börjat känna den bilen riktig bra nu och vågade släppa på, säger Patrik.De vann sträckan med 6,7 sekunder och fick fem extra SM-poäng.– De här extrapoängen kan komma och vara väldigt viktiga på slutet av säsongen, säger Patrik.Både Patrik och Göran understryker hur kul det är att ha Fredrik Åhlin och hans co-driver Joakim Sjöberg att fightas med i år.

– Det har varit ett otroligt roligt rally med en sekundfight än en gång. Ett stort tack till Fredrik och Jocke för fighten än en gång, säger Patrik.

– Det här är något vi saknade när vi körde Volvo. Vi har verkligen längtat och sett fram emot att få ha sånna här fighter i skogen. Det har varit otroligt kul. Ett stort tack även till GK Door Team Sweden som har löst alla småproblem under resans gång, säger Göran.De vann sin första SM-deltävling för säsongen med 12,0 sekunder och ligger i ensam SM-ledning med 75 poäng före Fredrik Åhlin på 67 poäng och trea är Albin Nordh, 53 poäng.Nästa deltävling Rally-SM körs 18-19 augusti i Hässleholm.Skilling 500Internationella fyrhjulsdrivna klassen1. Patrik Flodin 59:33,8 2. Fredrik Åhlin 59:45,8 +12,03. Jonas Åkesson 1:00:19,8 +46,04. Albin Nordh 1:00:33,9 +1:00,15. William Binach 1:00:44,2 +1:10,4

Pressmeddelande från Patrik Flodin

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...