Grybb totalsegrade i Säffle

19 juni, 2022

När tredje deltävlingen i Rally-SM Asfaltsprint genomfördes under lördagen visade sig Värmland från sin bästa sida. Folkfest mitt i city där tusentals hade samlats för att se asfaltseliten. 

Totalsegrade gjorde Rolf Grybb och Tobias Grybb från Hässleholms MK med 0,1 sekunder före Mattias Olsson och Erik Gustafsson i den internationella 4WD klassen. 

Rolf Grybb berättar efter målgång: 
– Jag har 70 mil hit och jag tyckte väl tidigare i veckan att det var lite kort slinga, men den var fantastiskt. Sträckan hade allt, vi började i ett industriområde, cykelvägar, bostadsområde och avslutade med rondellen mitt i city. Det här var verkligen otroligt häftigt. Och så mycket folk som var samlade utmed hela sträckan. Kul att jag kunna bidra med att visa upp motorsporten. Jag är såklart nöjd med dagen, säger Rolf Grybb som hade tiondel till sin fördel efter tävlingen. 

Nationella 4WD vanns av Dan och Joakim Johannesson från Dals MK och i och med segern tar de sig an förstaplatsen i medaljligan för 4WD i asfaltsprints-SM och har fyra poäng ledning före Mattias Olsson inför sista deltävlingen som är i Kristianstad senare i juli.

Trea totalt och snabbaste 2WD var Mats Andersson och Jörgen Jönsson, Eslövs MK/SMK Hörby. 2,2 tillgodo när slutresultaten var räknat hade Mats och Jörgen till tvåan Joacim Kristiansson och Maya Ragntoft. 

– Det var tajt inför sista vändan. Men bilen passade bra här när det är knixigt, kommenterar Mats Andersson vid målgång. 

Mats och Jörgen leder även 2WD poängtabell med 7 poäng före Joacim och Maya. 

I kampen om bronsmedalj står det inför sista deltävlingen med fördel till Bjarne Rutgersson men Tobias Pettersson utmanar med endast 3 poäng bakom….

– Vi låg trea tidigare i dag, men tappade en placering. Men vi finns där bakom och jagar, kommentarer Tobias Pettersson från Gränna MK som inte hade tiondelar på sin sida under Säffles deltävling. 

Heidi Ryrlén och Marcus Bengtsson från Vänersborgs MK tog hand om segern i internationella 2WD och fina SM-poäng till totaltabellen och klättrar nu upp på en femteplats totalt i 2WD. 

Även i standardklassen blev det tajt om segern där Peter Vestlund och Magnus Larsson, Hässleholms MK/SMK Hörby, drog längsta strået och stod som segrare med 0,2 tillgodo till tvåan Jan Johansson och Reine Nyberg. 

Fredrik Erixon, tävlingsledare för Seffle City Motor Challenge är nöjd med tävlingen när prisutdelningen var klar. 

– Trots en incident hölls tidschemat. Vi har haft tusentals som följt tävlingen här i Säffle idag, kommenterar Fredrik från arrangörsklubben Säffle MC. 

För resultat och poängtabell se under resultat på rallysm.se 

Nästa deltävling, och finaltävling i Rally-SM Asfaltsprint, avgörs i Kristianstads MK:s regi 24 juli. 

Foto: Sara Mejving, SRM

Se tv-sändningen från Seffle City Motor Challenge 
Samtliga sändningar under 2022, biljett gäller 1 januari – 31 december, 595 kronor.
Alla tävlingar i Rally-SM 295 kronor.
Alla tävlingar i Rally-SM Asfaltsprint 295 kronor.
Alla tävlingar i Rally-SM Grussprint 295 kronor.
Biljett för enstaka tävling 99 kronor. 

Där det produceras tv ingår denna sändning i respektive biljett. 

Beställ här 
Biljetten går att betala med kort eller swish

Samtliga 2021:års sändningar finns under playkanalen på rallysm.se utan kostnad

Mer från Rally-SM: