Infrastrukturministern besökte SRM och Millebygden

2 november, 2020

Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) besökte Millebygden, rallyförarna och Anders Martinsson, vd för Svenska RallyMästerskapen, Ministern fick en rundtur i arenan, som är uppbyggd i Älmhultskogen, samt därefter diskutera tillståndshantering med myndigheten.

– Det blev en mycket bra dag. Eneroth är infrastrukturminister och Trafikverket finns under honom. Han fick åka rally och det var mycket uppskattat. Första rundan var stilla och lugnt med Micke. Andra varvet gick på fullfart och då stod Eneroths pressekreterare med telefonen och kollade tiden. Vi lät honom åka ett varv till ”även om han inte egentligen hann”. Eneroth gjorde tummen upp när rallysträckan var genomförd, berättar Anders Martinsson, som var nöjd med ministerbesöket.

Infrastrukturen Tomas Eneroth (S) var medveten om att det varit bekymmer med myndigheter i samband med att arrangera tävlingar och Anders Martinsson skickar med några goda råd till ministern.

– Vi delade med oss hur vi i rallysporten känner och tycker när det gäller kommunikationen med myndigheter och att dialogen med dessa måste bli bättre. Eneroth gör det han kan och han tror att det handlar om informationsmissar och uppmanade arrangörer att bli bättre på att överklaga besluten som fattats av Trafikverket, menar Anders Martinsson, vd för Svenska RallyMästerskapen AB.

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...