Isak Reiersen leder Rally Uppland – Dött lopp i 2WD

31 maj, 2024

Torsbysonen Isak Reiersen leder den fjärde deltävlingen av Rally-SM efter den första dagen av Rally Uppland i Tierp, både totalt och i klassen Internationella 4WD. I den tvåhjulsdrivna klassen är det två förare på exakt samma tid efter två sträckor.

Isak Reiersen, som förra året vann JSM-guld, vann den första sträckan i sin Skoda i klassen Internationella 4WD. På den andra sträckan var Team Nybes Albin Nordh snabbast, och han är bara 0,4 sekunder bakom Reiersen inför morgondagen.

– Det känns fantastiskt. Jag känner att vi tagit ett stort steg inför denna tävling, vi har knäckt koden. Mest sladd är inte alltid effektivast, utan man får vara lite  finkänslig på gasen. Det är inte varje dag man får leda en SM-tävling, så jag ser verkligen fram mot morgondagen, säger Isak Reiersen.

SM-ledare Patrik Flodin är trea, bara en tiondel före Tom Kristensson på fjärde.

Nationella 4WD leds av Kim Nydén från Lindesberg, han har 6,8 sekunder ner till Oskar Sundell. Båda i Mitsubishi Mirage.

– Vi är supernöjda. Vi har gjort lite förändringar med bilen som känns riktigt bra. Ingenting är avgjort, det är ett långt rally, säger Kim Nydén.

I 2WD försvann mästerskapsledaren PG Andersson redan på sträcka ett. Istället var det publikfavoriten Tim Liljegren i sin Volvo 240 som tog ledningen. På SS2 visade junioren Wille Gad framfötterna, och slutar fredagen på exakt samma tid som Liljegren.

– Vi öppnade skitbra på sträcka ett, men var lite tama på SS2. Vi körde på lite väl höga växlar och låga varv, så vi får nog växla ner lite till imorgon. Nu visar vi att vi kan hänga med i toppen och hör hemma här, säger Tim Liljegren.

I Standard är Enköpingsföraren Andreas Hovind i topp, han har 7,5 sekunder ner till Johan Pettersson från Skillingaryd.

Resultaten från fredagen finns på Raceconsulting: https://www.raceconsulting.com/rally/resultat/tavling.jsp?competition=1535

Mer från Rally-SM: